Dikkat çeken atama kararı: Diyarbakır Belediyesi’ne kayyım hazırlığı mı yapılıyor?

AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Van'ın eski kayyımı Murat Zorluoğlu'nun Diyarbakır'a vali olarak atanması dikkat çekti.

KRONOS 10 Temmuz 2024 GÜNDEM

Resmi Gazete’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda aralarında Diyarbakır’ın da olduğu beş ile yeni vali atandı.

Diyarbakır Valiliği’ne atanan önceki dönemde AKP’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve Van Belediyesi’ne 2017 yılında kayyım olarak atanan Murat Zorluoğlu getirildi.

CHP’nin Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, atama kararıyla ilgili sosyal medya hesabından, “Umarım olası bir ‘kayyum atamasının’ ön hazırlığı değildir” yorumunu yaptı.

Tanrıkulu’nun açıklamasının tamamı şöyle:

“Daha önce Van Valisi ve Kayyumu olan, 2019-2024 yılları arasında da Adalet ve Kalkınma Partisinden seçilerek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Diyarbakır Valisi olarak atandı.

Sivil toplumla, meslek örgütleriyle ve kentin dinamikleriyle yürütmesi gereken görevinde kendisine Diyarbakır Valisi olarak başarılar diliyorum.

Vali, Kayyum ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmış Sayın Murat Zorluoğlu’nun Diyarbakır Valisi olarak atanması umarım olası bir ‘kayyum atamasının’ ön hazırlığı değildir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com