Bozkurt işareti krizi: Ankara’dan UEFA ve Alman İçişleri Bakanı’na tepki

Dışişleri Bakanlığı, 'Bozkurt' işareti yaptığı için A Milli Takım'ın futbolcusu Merih Demiral'a UEFA'nın soruşturma başlatmasına tepki gösterdi.

KRONOS 03 Temmuz 2024 GÜNDEM

Dışişleri Bakanlığı, A Milli Takım’ın Avusturya maçında futbolcu Merih Demiral’ın attığı bir gol sonrasında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA’nın soruşma başlatmasına ve Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in açıklamasına açıklamalarına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın, “Milli Futbolcumuz Merih Demiral’a Karşı Açılan Disiplin Soruşturması Hakkında” başlıklı yazılı açıklamasında, şunlar kaydedildi:

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün (2 Temmuz) oynanan futbol maçının ardından UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez.

Diğer taraftan, Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023’te yayımladığı raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve “bozkurt” işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir.

Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com