Diyanet: Fiyat artışlarıyla kimseyi mağdur etmeyin

Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı bu haftaki Cuma hutbesinden: ''Fahiş fiyat artışlarıyla kimseyi mağdur etmeyelim. Cehennem ateşinden bir parça olan faizden, karaborsacılıktan ve stokçuluktan uzak duralım."

KRONOS 28 Haziran 2024 GÜNDEM

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 28 Haziran 2024 tarihli ve “İslam, inandığımız gibi yaşamayı bize emreder” konulu cuma hutbesi yayınlandı.

81 ildeki yaklaşık 90 bin camide okutulmak üzere hazırlanan hutbede, ticarette “helal-haram” ayrımına uyulması hatırlatılarak şöyle denildi:

“Aile hayatımızdan ticaretimize, yeme içmemizden giyim kuşamımıza kadar hayatın her alanında İslam’ın koyduğu ilkelere riayet edersek; kendimize, Rabbimize ve çevremize karşı görevlerimizi yerine getirmiş oluruz. Öyleyse, eşimizin, çocuklarımızın, anne ve babamızın, akraba ve komşularımızın haklarını koruyalım. Ticaretimizde helali gözetelim, daha çok kazanmak için harama tevessül etmeyelim. Fahiş fiyat artışlarıyla kimseyi mağdur etmeyelim. Cehennem ateşinden bir parça olan faizden, karaborsacılıktan ve stokçuluktan uzak duralım. ”

HELAL KAZANÇ VE LANET
Torpille işe giren ve kopya çekip sınav kazananların aldıkları maaşın ‘helal’ olduğunu savunan Diyanet, daha önce de alkollü içecek üreten, taşıyan, satan ve servis edenlere ‘lanet’ edildiğini açıklamıştı. Torpille işe girmenin ‘helal kazanç’ olduğunu savunarak, “İşe nasıl girdiği ile elde ettiği kazancını farklı tutmamız lazım. Yani elde edilen kazanç helaldir” diyen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, emeğiyle çalışarak içki servis edenleri hedef almıştı.


İçkili yerde çalışanların gelirden istifade ettiğini söyleyen Bozkurt, kazanılan ücretin helal olsa da yapılan işte vebal bulunduğunu söylemişti.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com