Diyanet’ten Tavşentepe Köyü imamı hakkında soruşturma

Diyanet, Narin Güran cinayetinde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edilen imam R.K. hakkında idari soruşturma başlattı.

KRONOS 18 Eylül 2024 GÜNDEM

Diyarbakır’da kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında cesedi bulunan Narin Güran cinayetinde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edilen imam R.K. hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişiden biri olan ve 11 Eylül’de serbest bırakılan imam R.K. hakkında, özellikle sosyal medyada, telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edildi.

Bu iddialar üzerine R.K. hakkında idari soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı konu ile ilgili 2 müfettiş görevlendirerek, inceleme başlattı. İmamın yıllık izinde olduğu öğrenildi.

Cinayete ilişkin otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com