Diyarbakır Valiliği’nden Narin açıklaması: Aceleci davranmamak lazım

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran soruşturmasına ilişkin, "İdari süreç sona erdi. Fazla bir şey söylememiz doğru olmaz" dedi.

KRONOS 11 Ekim 2024 GÜNDEM

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Tavşantepe Köyü’nde katledilen sekiz yaşındaki Narin Güran hakkında açıklama yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yarın (12 Ekim) Diyarbakır’da Kültür ve Sanat Yolu Festivali düzenleyecek. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da tanıtıma ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Vali Zorluoğlu, Diyarbakır’da katledilen sekiz yaşındaki Narin Güran hakkında idari bir soruşturmanın olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:


Narin Güran ile ilgili idari soruşturmamız yok. İdari süreç, Narin’in cenazesinin bulunmasıyla sona erdi. O andan itibaren süreç, adli bir süreçtir. Dolayısıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda bir Başsavcı Vekili ve dört savcımızın çalıştığı, yoğun gayret gösterdiği, il jandarmamızın ve emniyet güçlerimizin destek verdiği bir adli süreç devam ediyor. Bu adli sürece herkesin sabırla saygı göstermesi gerekiyor. Titiz bir çalışma yürütülüyor. Cinayetin bütün yönleriyle açığa çıkartılması için arkadaşlarımız gayretle çalışıyor. Dolayısıyla burada çok aceleci davranmamak lazım. Sağlıklı bir şekilde bu adli sürecin tamamlanmasını da beklemek lazım. Konu adli bir konudur, adli süreci devam ettiği bir konuyla ilgili çok fazla bir şey söylememiz doğru olmaz.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com