Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlarda can kaybı yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin'de anız yangının büyümesi sonucu çıkan yangınlarda can kaybının arttığını açıkladı.

KRONOS 21 Haziran 2024 GÜNDEM

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında can kaybının yükseldiği açıklandı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda dün saat 22.15’te çıkan yangın, anız ile örtü yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerledi.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin’den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Çevre illerden de sevk edilen ekipler ile jandarma ekiplerinin ve vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü.

Ekiplerin, geniş bir alanda yürüttükleri soğutma çalışması sabah saatlerinde sona erdi.

CAN KAYBI 11’E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Koca tarafından verilen son bilgiye göre, yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükseldi.

78 kişinin yangından etkilendiğini kaydeden Koca, şunları kaydetti:

“Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan bu yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır’da 5 hasta yoğun bakımda, 4’ü entübe durumda. Şanlıurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6.

Yangınlar sebebi ile olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 ambulans ve 3 UMKE timi ile Mardin’den 15 ambulans ve 4 UMKE timi görevlendirilmiştir. Bilindiği gibi yangınlar ilgili birimlerce söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com