Diyarbakır’da 89 kişiye mezar olan site davasında 17,5 yıl hapis

Diyarbakır'da 6 Şubat'ta depremlerinde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin dava görüldü. 3'ü firari 7 sanıklı davada tutuklu 3 müteahhit ve bir inşaat mühendisine 17,5 yıl hapis cezası verildi.

KRONOS 22 Mart 2024 GÜNDEM

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Diyarbakır’da yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeri Sitesi’ne ilişkin davada cezalar belli oldu.

Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ve inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katılırken, avukatları ise salonda hazır bulundu. Mağdur taraf avukatları, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı esas hakkında hazırladığı mütalaasında, tutuklu sanıkların isnat edilen suçtan cezalandırılmasına, tutukluluk hallerinin devamına ve firari sanıkların dosyalarının ayrılması yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatları da sunulan mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu, tahliyelerini talep etti. Sanıklar da suçlamayı reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.


3 FİRARİ SANIK VAR

Mahkeme heyetince oy birliğiyle alınan kararda, tutuklu yargılanan müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ve inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir’e “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 17 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar M.E, H.M.Y. ve İ.H.Y’nin dosyalarının ayrılmasını kararlaştırdı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com