‘Dokunulmazlık zırhı kalktı’: SETA, Erdoğan’ı gözden mi çıkardı?

AKP'nin politikalarını belirlediği bilinen araştırma kurumu SETA'nın son hazırladığı rapora göre toplum Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdı. Türkiye'de yaşanan sorunlar için artık parti değil Erdoğan'ı sorumlu...

KRONOS 27 Ağustos 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un daha önce yöneticileri arasında olduğu ve AKP’nin politikalarını belirlediği bilinen araştırma kurumu SETA’nın son hazırladığı raporda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. AKP’ye yönelik bir rapor hazırlayan SETA’ya göre, “toplum psikolojisi Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdı.” Adaletsizlik, liyakatsızlık, enflasyon, hayat pahalılığı, gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi yaşanan sorunlar için artık toplum partiyi değil Erdoğan’ı sorumlu tutuyor.

SETA’nın Türkiye’de yaşanan sorunlar için Erdoğan’ı işaret eden raporu bu anlamda dikkat çekti.

SETA’nın raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasına konuldu. Gazete Pencere’den Nuray Babacan, SETA’nın raporunda yer alan dikkat çekici tespitleri köşesine taşıdı.

Raporun başlıkları arasında en önemli konulardan birini adalet duygusunun zedelenmesi oluşturdu. Rapor, sadece mahkemeler ve yargı açısından değil, tüm alanlarda adalet duygusunun zedelendiğine dikkat çekti. Rapora göre bürokraside, kamudaki faaliyetlerde, işe alımlarda adalet duygusu ortadan kalktı. Başarılı olanların, liyakat sahiplerinin hak ettikleri yere gelememesi, partiye yakın avantajlı gruplar yaratılmasının ciddi sakıncaları ortaya çıktı.

Parti içi gruplaşmalar, ekipleşme ve klik sorunu da raporda yer aldı.

ENFLASYON, HAYAT PAHALILIĞI, GELİR DAĞILIMINDA ADALETSİZLİK…

Halkın hayatını doğrudan etkileyen diğer değerlendirme de ekonomik kriz oldu. Enflasyon, hayat pahalılığı, emekli ve dar gelirlilerin durumu, gelir dağılımındaki adaletsizlik konuları rapora girdi. Bunun toplum kesimlerinin partiden uzaklaşması sonucunu doğurduğu ve sonuçların yerel seçimde görüldüğü belirtildi. Bütün bunların sonucu olarak yapılan en önemli saptama artık toplum psikolojisinin Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdığı yönünde.

Olumsuz koşullardan sadece partiyi ve parti yönetimini sorumlu tutma duygusunun ortadan kalktığı, artık Erdoğan’ın da sonuçlardan sorumlu tutulduğu ortaya çıktı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com