Donald Trump’a silah saldırı

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı düzenlendi. Trump kulağından yaralandı.

KRONOS 14 Temmuz 2024 DÜNYA

ABD’de başkan adayı Donald Trump’a silahlı saldırı düzenlendi. Trump kulağından yaralandı. Saldırgan öldürüldü. Açılan ateş nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti ve yaralanan bir kişi de hastaneye kaldırıldı. Saldırganın kimliği belli oldu.

FBI, eski ABD Başkanı Donald Trump’a suikast girişiminde bulunan kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

 

Trump’a Pensilvanya Eyaleti’ndeki mitingi sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Trump güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldı.

Olay anı kameralara yansırken Cumhuriyetçi başkan adayı Trump’ın sağ kulağından yaralandığı görüldü.

Korumalarının omzuna tutunarak aracına binen Trump, yumruğunu havaya kaldırarak, mitingini takip etmeye gelenlere “iyiyim” mesajı verdi.

SALDIRGAN VE BİR KİŞİ ÖLDÜ

Saldırgan hayatını kaybetti. Ayrıca açılan ateş nedeniyle bir izleyici de öldü. Bir kişi de hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır.

Başta saldırının mitinge katılanlara mı yoksa doğrudan doğruyu Trump’a mı düzenlendiği net değildi. Sonrasında polis yetkilileri saldırının bir suikast girişimi olarak değerlendirildiğini söyledi.

Turump da bir sonraki açıklamasında kurşunun kulağının üstüne isabet ettiğini belirtti.

Saldırganın miting nedeniyle oluşturulan güvenlik alanının dışından, bir binanın çatısından ateş açtığı belirlendi. Kullanılan silah ise AR-15 diye bilinen yarı otomatik bir tüfek olarak açıklandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com