‘Dövülenler belli, dövdürenler belli, harekete geçen tek savcı var mı?’

Gazeteci Gökçer Tahincioğlu: "Dövülenler belli, dövdürenler belli. Ortada bir suç tanıklığı var. Harekete geçen tek savcı var mı? Dayak yiyen insanların suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmalar öylece duruyor. Basit bir itiraf olarak bakıp üzerinden geçilecek mi?"

KRONOS 18 Temmuz 2024 GÜNDEM

Emniyet Özel Harekât Başkanı Süleyman Karadeniz’in MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine yönelik gelen tepkiler devam ederken, T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu, bu tepkilere ülkücülerin ve MHP’lilerin kızgın olduğunu, çünkü bunun ne zararı olduğunu anlamadıklarını söyledi.

“Elbette anlamayacaklar. Zira onlara göre devlet MHP, ülkücüler devletin doğal kadrosu… Onlara göre bir devletin çekirdeğini sadece onlar oluşturmalı. Sadece onlar saygı görmeli. Sadece onlar istediğini istediği kadroya sokup, istediğini sınır dışı etmeli. İstediğini dövüp, istediğine hakaret edebilmeli” dedi Tahincioğlu.

“İstediğini terörist, istediğini hain ilan edebilme rahatlığı da buradan geliyor” diyen Tahincioğlu, bu normalleşmeyi anlamak için Sinan Ateş cinayetine bakmanın yeterli olduğuna dikkat çekti.

‘ORTADA BİR SUÇ TANIKLIĞI VAR’

Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları Başkanı olduğu dönemde gazetecileri dövdürdüğünü itiraf eden Ayşe Ateş’in sözlerini hatırlatan Tahincioğlu, “Dövülenler belli, dövdürenler belli. Ortada bir suç tanıklığı var. Harekete geçen tek savcı var mı? Dayak yiyen insanların suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmalar öylece duruyor. Basit bir itiraf olarak bakıp üzerinden geçilecek mi? Devlet, bunun için mi var? Kutsanmak için, tapılmak için mi var devlet? Neden bir devletin varlığının sürmesi istenir o zaman? Elbette bu değil” ifadelerini kullandı.

 


 

Gökçer Tahincioğlu şöyle devam etti:

“Ateş cinayetinin duruşmalarında, çete mensubu sanık, insanları nasıl vurduklarını övünerek anlattı ve mahkeme suç duyurusunda bulunmaya bile gerek görmedi.

Ayşe Ateş, gazetecilerin nasıl dövüldüğünü anlatıyor ve kimse oralı olmuyor.

Açık seçik, emniyetin, insanların kişisel bilgilerini verdiği görülüyor ama kimse harekete geçmiyor.

Soruşturmalar, davalar sadece itiraz edenler için.

Devlet, sahibi olarak gördüklerine ilişmiyor.

Bütün bunlar ortadayken el öpmenin ne ziyanı olacak, yok elbette.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com