Dünya geçen ay “kavruldu”: Temmuz tarihte kayıtlara geçmiş en sıcak ay oldu

ABD meteoroloji yetkilileri, geçen Temmuz ayının, hava kayıtlarının tutulmaya başladığı 142 yıl önceden beri kaydedilmiş en sıcak ay olduğunu açıkladılar.

KRONOS 14 Ağustos 2021 DÜNYA

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) Cuma günü yaptığı açıklamada dünyanın geçen ay gerçekleşen ortalama 16.73 santigrat sıcaklık derecesiyle Temmuz 2016’da kırılan bir önceki rekoru geride bıraktığını söyledi.

NOAA iklimbilimcisi Ahira Sanchez-Lugo, 2015’ten 2021’e kadar olan son yedi Temmuz’un, kaydedilen en sıcak yedi Temmuz ayı olduğunu söyledi. Temmuz, dünyada yılın en sıcak ayıdır, dolayısıyla bu aynı zamanda kayıtlardaki en sıcak ay olmaktadır.

Geçen ay, 20. yüzyıl ortalamasından 0,93 santigrat derece daha sıcaktı. Pennsylvania Eyalet Üniversitesi iklim bilimcisi Michael Mann, “Bu, iklim değişikliğidir. Bu, eşi görülmemiş bir sıcaklık, kuraklık, orman yangınları ve sel ile dolu bir yazın koyduğu bir ünlem işaretidir.” dedi.


 

Dünyanın 20. yüzyıl sıcaklık ortalamasının altında gerçekleşen son Temmuz ayı 1976’daydı, bu aynı zamanda dünyanın  normalden daha soğuk olduğu son yıldı. Princeton Üniversitesi iklim bilimci Gabriel Vecchi, “Yani 45 yaşından küçükseniz, gezegenin ortalama sıcaklığının 20. yüzyıl ortalamasından daha soğuk olduğu bir yıl (veya Temmuz) görmediniz” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com