Dünyaca ünlü restoran zinciri iflas etti

Pandemi ve sonrasında devam eden ekonomik kriz, en büyükleri bile iflasın eşiğine sürüklüyor. ABD'nin restoran zinciri Red Lobster, dünyaya nam salan ününe rağmen iflas etti.

KRONOS 28 Mayıs 2024 EKONOMİ

Ünlü restoran zinciri Red Lobster, ABD genelinde ekonomik zorluklar nedeniyle lokasyonlarını azaltıyor. Şirket, müşteri azalması ve rekabet baskısıyla başa çıkmak için iflas başvurusunda bulundu.

Bir yıldır batmamak için uğraşan ABD’nin dünyaca ünlü restoran zinciri Red Lobster mali zorlukları aşamayarak iflasını açıkladı.

REKABET BASKISI
Her ne kadar deniz ürünleri konusunda bir numara olan Red Lobster, müşteri azalması ve rekabet baskısı nedeni eli iflas başvurusunda bulundu.

Red Lobster, ABD genelindeki restoranlarını azaltma yolunu giderek ülkenin yaşadığı ekonomik krizden etkilenmemeye çalışacak. Şirket Florida’daki 17 restoranının dışında diğer eyaletlerde de şubelerini kapatmaya başladı.


Şirketin 26 Mayıs’ta Florida’da yaptığı iflas başvurusunda son 5 yılda yüzde 30’luk bir müşteri azalması yaşadıklarını açıkladı.

RESTORANLAR BELLİ SAYIDA SINIRLI TUTULACAK
Red Lobster’ın iflas başvurusuyla birlikte, 27 eyaletteki şubeleri n kapanması için de düğmeye basılmış oldu. Şirket, web sitesinde geçici olarak kapalı olduğu belirtilen 99 dükkanı ile birlikte geniş kapsamlı bir değişiklik sürecine girdi. Şirket kapanan restoranlardaki mutfak ekipmanlarının ise açık artırmayla satılacağını açıkladı.

MÜŞTERİ AZALMASI VE REKABET İFLASI GETİRDİ
Red Lobster’ın iflas başvurusuyla yüzde 30 oranındaki müşteri kaybı ile birlikte sektördeki rekabetin şirketi büyük oranda zora soktuğu belirtildi. Red Lobster’ın iflas başrusu, ABD’deki restoran endüstrisindeki genel zorluklarla paralel olarak gerçekleştiği belirtildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com