Dünyada yok böyle bir kazanç!

Borsa İstanbul'da (BİST) yıllık yüzde 30 ila yüzde 70 arasında değer kaybeden şirketler yatırımcıyı perişan ederken, bir şirket var ki hissesini alan altın buldu.

KRONOS 31 Mayıs 2024 EKONOMİ

Borsa İstanbul’da (BİST) o hisseyi alan kazanç rekoru kırdı. Bir gıda şirketinin hissesi bir yılda yüzde 4 bin 500 yükseldi.

Borsa İstanbul’da dünyanın hiç bir yerinde olmayan getiriler gerçekleşiyor. Gıda şirketinin hissesi tam bir yılda yüzde 4 bin 500 yükseldi.

1 yıl önce 100 bin Türk Lirası (TL) tutarında TETAMAT Gıda (TETMT) hisse senedi alan yatırımcının parası rekor artışla 4 milyon 600 bin TL’ye yükseldi. 250 liradan işlem gören hissenin fiyatı 9 bin 50 TL’ye kadar yükseldi.

31 Mayıs 2024 Cuma günü Türkiye saati ile 16.52’de hisse fiyatı 8 bin 950 TL’ye gerilese de bir yılda 30 kattan fazla değer kazandı.

REKOR KIRAN ŞİRKET HANGİ SEKTÖRDE?

Sadece BİST’te değil, dünya borsaları arasında rekor getiriyi sağlayan ilk hisse senedi olan Tetamat Gıda 10 milyar TL piyasa değeriyle işlem görüyor. Piyasada sadece 613 bin lot hisse senedi tedavülde.


 

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasına göre, TETMT hisselerinin yüzde 44,70’i Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Zincir Mağazacılık Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından Milliyet Pazarlama (MİPAZ) ve Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’na devredildi.

Fonun genel müdürlüğünü Selçuk Serin üstleniyor. Gıda endüstrisinde faaliyet gösteren TETAMAT kurutulmuş meyve ve sebze imal ediyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com