Dünyanın konuştuğu Yusuf Dikeç: Üç gün önce elimden silahımı aldılar…

Paris Olimpiyatları'nda tek eli cebinde atış yapmasıyla dünya çapında gündem olan Yusuf Dikeç: ''Geçen sene olimpiyat kotasının verildiği yarışmadan 3 gün önce elimden silahımı aldılar. Elimden silahımı alanlar ve buna sessiz kalanların dışındaki herkese bu başarımı armağan ediyorum.”

KRONOS 01 Ağustos 2024 SPOR

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde kulaklık takmadan sahneye çıkarak tek eli cebinde atış yaparak madalya kazanması dünyada gündem olan Yusuf Dikeç, geçen yıl olimpiyat kotasının verildiği yarışmadan üç gün önce silahının elinden alındığını açıkladı.

Olimpiyatlarda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, TGRT Haber canlı yayınına katıldı.

Geçen yıl olimpiyat kotasının verildiği yarışmadan üç gün önce silahının elinden alındığını belirten Dikeç, “Geçen sene olimpiyat kotasının verildiği yarışmadan 3 gün önce elimden silahımı aldılar. Elimden silahımı alanlar ve buna sessiz kalanların dışındaki herkese bu başarımı armağan ediyorum” dedi.


“BEN NATUREL BİR ATICIYIM”

Dikeç, performansıyla ilgili olarak, “Dışarıdan rahat gözüküyor olabiliriz ama içimizde fırtınalar kopuyor. 85 milyon insanın dualarıyla geldik. Hedefimiz altın madalyaydı, 2028’de onu kazanacağız. Bu kadar konuşulacağını tahmin etmiyordum” ifadelerini kullandı.

Atış sırasında kullandığı teçhizat konusunda, “Bir de aksesuar eksikliği falan yok. Ülkemiz aslında bize sağlıyor. Yarışmalarda hakemler, yarışma öncesinde soruyor. Atış gözlüğü var mı? Yok. Atış ayakkabın var mı? Yok. Diyorum ki ben naturel bir atıcıyım” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com