Edirne: KHK’lı öğretmen 13 aylık bebeğiyle birlikte cezaevine girdi

Bank Asya'ya para yatırdığı ve kapatılan bir sendikaya üye olduğu için 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve dosyası Yargıtay'da bulunan KHK'lı öğretmen savunmasında, "Sayın hakim, 1 yaşında bebeğim var. Anne sütü alıyor. Bana çok ihtiyacı var. Tutuksuz yargılanmak istiyorum, adli kontrol şartlarının hepsine razıyım." dedi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 30 Eylül 2024 GÜNDEM

Ankara Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde görme engelliler öğretmeni olarak çalışırken ihraç edilen KHK’lı Emine Güçlüer, yurt dışına kaçmaya çalıştığı iddiasıyla dün Edirne’de tutuklandı.

Biri 10 yaşında, diğeri 13 aylık olmak üzere iki kızı bulunan Güçlüer’in şu anda bebeğiyle birlikte Edirne L Tipi Cezaevinde olduğu öğrenildi.

Bank Asya’ya para yatırmak, sendika üye olmak ve dini sohbet verdiği gerekçe gösterilerek 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve dosyası Yargıtay’da bulunan Güçlüer, mahkemede yaptığı savunmasında, “Sayın hakim, şu an 1 yaşında bebeğim var. Anne sütü alıyor. Bana çok ihtiyacı var. Çocuğumun kalp ritim bozukluğu vardır. Düzenli olarak doktor kontrolüne gidilmesi gerekiyor. Tutuksuz yargılanmak istiyorum, adli kontrol şartlarının hepsine razıyım. Ben yurt dışına kaçmak istemedim, benim dışında yakalanan kişileri tanımıyorum.” dedi.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Güçlüer, Mart 2018’de Erzincan’da tutuklanmış, o dönemde eşinin de hapiste olması ve 3 yaşındaki kızı göz önünde bulundurularak 40 gün sonra serbest bırakılmıştı.

5275 sayılı Ceza İnfaz Kanunu’na göre hamile kadınların ve 18 aydan küçük bebeği olan annelerin tutuksuz yargılanması gerekiyor.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com