Efsane futbolcu Alex Morgan, futbolu bıraktı

ABD Kadın Milli Takımı'nın tarihindeki en çok ödül kazanan oyunculardan Alex Morgan, pazar günü oynayacağı maçtan sonra futbolu bırakacağını duyurdu. Morgan, sosyal medyadan yaptığı duyuruda ikinci çocuğuna da hamile olduğunu dile getirdi.

KRONOS 05 Eylül 2024 SPOR

Kadın futbolunun önemli figürlerinden olan da popülerleşmesine neden olan Amerikalı futbolcu Alex Morgan kariyerini noktaladı.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE VEDA ETTİ
35 yaşındaki efsane emeklilik kararını sosyal medya hesabından duyurdu.

Instagram hesabında emekliliğini duyuran Morgan, gözyaşları içinde veda etti.

Amerikalı oyuncu, “Direkt konuya gireceğim. Emekli oluyorum. Bunu size söyleyebildiğim için mutluyum. Kararı kolay almadım, uzun süredir düşünüyordum. Bu sezon son sezonumdu. Futbola her şeyimi vermeye çalıştım. Bir çocuğum daha olacak. Eşim ve ailem olmasaydı burada olamazdım. Beni her zaman destekleyen taraftarlara çok teşekkür ederim.” dedi.

ALEX MORGAN KİMDİR?
2 Temmuz 1989’da Kaliforniya’da dünyaya gelen Alexandra Patricia Morgan San Diego Wave takımında forvet pozisyonunda görev yapan Amerikalı millî futbolcudur.

Olimpiyat altın madalyası kazanan ve iki kez Dünya Kupası şampiyonu olan Alex Morgan, sporcular ve eski takım arkadaşları tarafından oyunun ‘efsane’ ismi olarak anılıyor. Morgan, ABD Kadın Milli Takımı için 123 gol attı ve bu onu tüm zamanların ABD kadın futbolu listesinde beşinci sıraya yerleştirdi.


Son olarak San Diego Wave FC takımında forvet pozisyonunda görev yapan sporcu futbolu bıraktığını duyurdu.

Kariyerinde Lyon, Tottenham gibi kulüplerde forma giyen oyuncu toplam 383 maça çıkarak 181 gol 35 asistlik performansla oynadı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com