‘Ekonomistim’ diyen Bilal Erdoğan, babasının EYT kararını eleştirdi: Büyük felaketti, kandırıldık

"Ben ekonomistim" diyen Bilal Erdoğan, cumhurbaşkanı babasının imzaladığı EYT kararını topa tuttu: "Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti."

KRONOS 16 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan tıpkı babası gibi “ekonomist” olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kararını eleştiren Bilal Erdoğan, “Felaket” ifadesini kullandı.

Bilal Erdoğan, EYT konusunda, “Gençler burada aldatıldı. Ben de EYT’ye hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım. O 43 yaşındaki emekli ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim” dedi.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde düzenlenen AKP İnsan Hakları Eğitim Kampı’na katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan burada bir konuşma yaptı.

‘BİR EKONOMİST OLARAK SÖYLÜYORUM’

“Bir ekonomist olarak söylüyorum” ifadeleriyle söze başlayan Erdoğan, “Türkiye’deki mültecilerin suç oranları, suç türleri itibarıyla kendi vatandaşımızınkinden daha düşük, daha az” diye konuştu.

Bilal Erdoğan, babası Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan EYT kararı hakkında ise “felaket” ifadesini kullandı.

Bilal Erdoğan, EYT hakkında şunları söyledi:

“Gençler burada aldatıldı. Ben de EYT’ye (emeklilikte yaşa takılanlar) hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım. O 43 yaşındaki emekli ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022’nin aralık ayında Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin bir toplantı yapmıştı.  Erdoğan, “Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır” diyerek EYT’yi duyurmuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com