Ekrem İmamoğlu: Ada halkının tepkisini duyuyorum, çalışmalarımız sürüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ada halının tepki gösterdiği minibüs krizle ilgili soruları yanıtladı, çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

KRONOS 24 Haziran 2024 GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar’da başlatılan minibüs hizmetine yönelik tepkilerle ilgili konuştu.

Adalar halkının tepkisini duyduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok. Şu anda hizmete sunduğumuz araçlar Roma gibi tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlardır” açıklamasını yaptı.

Metro İstanbul bröve töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

Elbette şunu söyleyeyim Adalar halkıyla olan üst seviyedeki samimi diyaloğumuza ne ben ne bir çalışma arkadaşımız bulunamaz. Adalarda hatırlarsanız faytonlardaki atların zulmü gidermek adına faytonların kaldırılma sürecinde ne kadar halkçı katılımcı bir model yönettiğimizi en iyi adalar halkı biliyor. O bağlamda gelişen olayları kötü yorumlayan bir kısım halkın duygularını sömürmeye çalışan yayınları da gülerek izliyorum.

“İNSANLARI DUYMAK EN ÖNEMLİ FITRATIMIZDIR”

Siyaset anlayışımızda tepkiyi gösteren insanları duymak en önemli fıtratımızdır. Adalar halkımızın tepkisini duyuyorum; buradaki toplu taşımayı sağlamak mecburiyetindeyiz, tanımlı araçların dışındakileri lisanslayamıyorsunuz.

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok. Şu anda hizmete sunduğumuz araçlar Roma gibi tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlardır.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İETT Genel Müdürlüğü’nün, İstanbul Adaları’nda elektrikli minibüs seferlerini başlatmasına Ada halkı tepki gösterdi. Adalar’ın tarihi, kültürel ve doğal dokusuna zarar vereceğini savunan Adalılar minibüsleri protesto etmiş, bir eylem sırasında araçların önünü kesen 9 kişi, jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com