Emekli Alman orgeneral: ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararı yanlıştı

Afganistan'da NATO misyonu çerçevesinde görev yapmış bir emekli Alman orgeneral olan Egon Ramms, ABD Yönetiminin askeri birliklerini ülkeden Ağustos ayı sonuna kadar geri çekme kararı almasını yanlış bulduğunu söyledi.

KRONOS 13 Ağustos 2021 DÜNYA

Emekli Alman orgenerali Egon Ramms

Afganistan’da NATO misyonu çerçevesinde görev yapmış bir emekli Alman orgeneral olan Egon Ramms, DW’ye verdiği mülakatta, ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD birliklerinin geri çekilmesini Ağustos ayı sonuna kadar tamamlama kararının kendisini şaşırttığını söyledi.

2007-2010 yılları arasında Afganistan’daki Müttefik Müşterek Kuvvetler Komutanlığı görevini yürüten ve NATO liderliğindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) misyonunu denetlemekten sorumlu olan Ramms, Taliban’ın ilerleme hızından duyduğu şaşkınlığı da dile getirdi. Ramms, “Taliban çok, çok hızlı bir şekilde ilerliyor ve bunun benim için şaşırtıcı olduğunu söylemeliyim” dedi.

“AFGAN ORDUSU ŞU ANDA NE YAPIYOR?”

Afgan güçlerinin neden daha güçlü bir savunma gerçekleştirmediğini sorgulayan Ramms, “Afgan Ulusal Ordusu’nu eğittik ve özellikle Amerikalılar onları oldukça iyi donattı. Bu açıdan benim sorum şu: Afgan ordusu şu anda ne yapıyor?” sorusunu sordu.


 

Emekli Alman komutan, Amerikalılar ve Almanlar tarafından eğitilmiş ve savaş tecrübesine sahip yüz binlerce Afgan askeri olduğunu ve şu an nerede, ne yaptıklarını merak ettiğini kaydederek “Sayıları yaklaşık 200.000 civarında olan bu askerler, geçmiş dönemlerde Amerikalılar, Almanlar ve diğer devletlerden aldıkları teçhizat ve eğitimle şu anda ne yapıyor?” ifadelerini kullandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com