Emekliye zamda Erdoğan’a sunulan 3 senaryo

Emekli maaşlarına zam için hazırlanan yasal düzenlemenin bugün Meclis'e sunulması bekleniyor. İşte Erdoğan’a sunulan çalışmadaki üç senaryo...

KRONOS 16 Temmuz 2024 GÜNDEM

Emeklilere yönelik iyileştirme zammı için gerekli olan yasal düzenlemenin bugün Meclis’e sunulacak vergi yasa teklifinin içerisinde eklenmesi bekleniyor. Erdoğan’a sunulduğu belirtilen çalışmada 3 zam senaryosu yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in yürüttüğü emekliye zam çalışmasına ilişkin hazırlanan alternatifli rapor Erdoğan’a sunuldu.

EN GÜÇLÜ SENARYO 2 BİN TL ZAM

Sabah gazetesinin haberine göre haftalardır süren çalışmada zam alternatifleri 11 bin 500, 12 bin ve 12 bin 500 üzerinden değerlendirildi. Zam çalışmasında en güçlü senaryo ise en düşük maaşın 12 bin TL olması yönünde.

12 bin TL’lik maaşın bütçeye maliyetinin ise aylık yaklaşık 4 milyar TL olacağı hesaplanıyor. Seçenekler arasında 12 bin 500 TL maaş da bulunuyor. Bu alternatifin 6 aylık bütçeye maliyetinin ise 32 milyar TL olacağı hesaplanıyor.

Seçenekler arasında 12 bin 500 TL maaş da bulunuyor. Bu alternatifin 6 aylık bütçeye maliyetinin ise 32 milyar TL olacağı hesaplanıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com