Emniyet müdürünün kardeşi kaçak fabrikanın ortağıymış

Eski Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın tutuklu kardeşi Nezih Aslan'ın kaçak makaron fabrikasının fiili ortağı olduğu öğrenildi.

KRONOS 06 Eylül 2024 GÜNDEM

Eski Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kardeşi Nezih Aslan’ın kaçak makaron soruşturmasında tutuklanmasına ilişkin davada yeni detaylar ortaya çıktı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın haberine göre Nezih Aslan, kaçak makaron fabrikasının fiili ortağıymış.

Soruşturma kapsamında ortaya çıkan ilk iddialardan biri de kardeş Nezih Aslan’ın Suriyeli kaçakçıların getirdiği kokaini, emniyete ait sivil araçlarla limandan çıkardığı yönündeydi.

Tutuklama sonrası Emniyet müdürü ağabey Mehmet Aslan da görevinden alınmıştı.

Mersin’de F.D. ve A.A.’nın yöneticisi olduğu ‘Arena Gümrükleme-Tabacco’ adlı iş yerine baskın yapıldı. 8.4 milyon boş makaron ve 1 milyon 650 bin sigara filtresi ile makaron üretim makinesi ele geçirildi. Fabrikada üretim izni olmaksızın bir yılı aşkın süredir makaron üretildiği ve yasadışı yollardan piyasaya sürüldüğü saptandı.

‘ARKA PLANDA FİİLİ ORTAKTI’

İşletmenin F.D. ve A.A.’ya ait olduğu, “Nezih Aslan’ın ise arka planda fiili olarak ortak olduğu” iddia edildi.

Nezih Aslan’ın da aralarında olduğu 10 sanık hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 3/18. maddesi gereğince makaron kaçakçılığı suçundan altı yıldan 12 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası istendi.

Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması 3 Temmuz’da yapıldı.

Duruşmada konuşan bekçi M.Ç., Aslan’ın dört-beş kez fabrikaya geldiğini belirterek, “Ofise geçip patron koltuğuna oturuyordu. Patron gibi davranıyordu. F.D., beni Nezih ile tanıştırırken, fabrikanın ortağı olduğunu, kendisine aynı şekilde saygı göstermem gerektiğini söyledi. Nezih, operasyondan önce fabrikaya geldiğinde kendisini otele bırakmamı söyledi. Otele bırakırken, rahatsız olduğumu söyleyince ‘5-10 gün işe gelme’ dedi” ifadelerini kullandı.

İDDİALARI REDDETTİ

Nezih Aslan ise suçlamaları reddederek, şunları söyledi:

“Makaronlarla alakam ve Arena Tabacco ile ortaklığım yoktur. F.D., TAPDK’da işlemleri hızlandırmam konusunda yardım istedi, reddettim. Bana ‘Fabrikamıza hayırlı olsuna gelmiyorsun’ dedi. Operasyondan bir ay önce akşam uğrayıp hayırlı olsun dedim. Ortak olduğum iddiası yalandır.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com