‘En kritik delil çuvalda bulunacak DNA izi olacak’

Emekli komiser Savaş Kurtbaba: "Narin’in içinde bulunduğu çuval yeni bir delil. Tırnakların içi, diş izleri içinde yanında DNA aranacak. Çuval ayrıca incelenir."

KRONOS 09 Eylül 2024 GÜNDEM

8 yaşındaki Narin’in evine 3 km mesafede dere yatağında bir çuvalın içerisinde ölü olarak bulunması sonrası yapılan ilk otopside boynunda boğma izi ve diz kapaklarında kopma tespit edildi. Cesedin deforme olduğu bildirilirken uzmanlardan da ilk yorumlar gelmeye başladı.

Emekli komiser Savaş Kurtbaba “Narin’in içinde bulunduğu çuval yeni bir delil. Buradaki inceleme kritik önemde” dedi. Kurtbaba, “Narin’in cansız bedeni her ne kadar uzun süre çuval içinde derede bulunsa bile tırnakların içi, diş izleri içinde yanında DNA aranacak. Çuval ayrıca incelenir” ifadelerini kullandı.

Karar’a konuşan Kurtbaba “Arama çalışmaları sırasında şüpheli amcaya ait aracın erken teslim edilmesi, ekiplerin işlerini zorlaştıracak” değerlendirmesini de yaptı.

Emniyette yıllarca cinayet masasında görev yapan, emekli komiser Savaş Kurtbaba, şunları söyledi:

“Narin’in içinde bulunduğu çuval yeni bir delil. Buradaki inceleme kritik önemde. Bu saatten sonra köyden yapılan çıkışlar ve HTS kayıtları (SMS, WhatsApp gibi uygulamalar üzerinden yapılan yazışmalar) şüpheli sayısını azaltacak. Söz konusu görüşmelerin hangi baz istasyonu üzerinden yapıldığı, uzaklık ve yakınlık açısından da önemli bir delil oluşturuyor. Narin’in cansız bedeni her ne kadar uzun süre çuval içinde derede bulunsa bile tırnakların içi, diş izleri içinde yanında DNA aranacak. Çuval ayrıca incelenir.


 

‘DİŞ İZLERİ TEKRAR İNCELENECEK’

Muhtemelen Narin’in ağabeyinin kolunda bulunan diş izleri tekrar incelenecek. 28 Ağustos’ta diş izinin Narin’e ait olup olmadığı anlaşılamamıştı. Narin’in DNA izi de Enes’te yapılan tetkiklerde bulunamadı. Herhangi bir tespitin elde edilememesinde, Enes’in üç defa duş almasının da etkisinin olabileceği öne çıkmıştı. Enes, ısırık izlerinin kendisinin yaptığını açıklamıştı. Arama çalışmaları sırasındaki hatalardan biri, şüpheli amcaya ait aracın inceleme süresi.

İlk araştırmalarda, araçta şüpheli bir delil bulunmamıştı. Ancak ilk arama sırasında, şimdi deliller arasında yer alan Narin’in cansız bedeninin bulunduğu çuval yoktu. Otomobilin cesede ulaşılana kadar mümkün olduğu kadar geç süreçte şüpheliye teslim edilmesi bekleniyordu. Ancak aracın erken teslim edilmesi yeniden yapılacak incelemede ekiplerin işlerini zorlaştıracak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com