Endonezya’da şiddetli deprem: En az 46 ölü, 700 yaralı

Endonezya'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde en az 46 kişi hayatını kaybetti ve 700'den fazla kişi yaralandı.

KRONOS 21 Kasım 2022 DÜNYA

Endonezya’da meydana gelen şiddetli depremde en az 46 kişinin öldüğü, 700 kişinin yaralandığı bildirildi. Ülkenin Batı Cava eayletinin Ciranjang kentindeki 5,6 büyüklüğündeki depremde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

ÖLÜ VE YARALILARIN SAYISI ARTABİLİR

Depremin meydana geldiği Ciranjang’da görevli hükümet yetkilisi Herman Suhermman, yaptığı açıklamada ölü ve yaralıların sayısının daha da artabileceğini söyledi. Başkent Cakarta’da kısa süreli sarsıntıya neden olan depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. Takımada ülkesinde sık sık deprem meydana gelse de Cakarta’da hissedilmesi nadir bir durum.

Eyalet genelinde onlarca bina hasar görürken vatandaşlar panik içerisinde sokaklara akın etti. Yaşanan depremin ardından artçıların da sürdüğü belirtildi.

“KÖYLERDE TAHLİYE EDİLMEMİŞ BİRÇOK İNSAN VAR”

Ciranjang’da görevli hükümet yetkilisi Herman Suhermman’ın AFP’ye yaptığı açıklamada, yaralanmaların çoğunun binalarda enkaz altında kalan insanlardan kaynaklanan kemik kırıkları olduğunu söyledi. Suherman, köylerde tahliye edilmemiş birçok ailenin ve insanın olduğunu da sözlerine ekledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com