Erdal Beşikçioğlu: Eski MHP’li belediye başkanı, 61 akrabasını işe almış

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, MHP'li eski Başkan Enver Demirel’in 61 akrabasını, lise mezunu olmalarına rağmen belediyede işe aldığını tespit ettiklerini duyurdu.

KRONOS 04 Eylül 2024 GÜNDEM

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, MHP’li eski Başkan Enver Demirel’in 61 akrabasını, lise mezunu olmalarına rağmen belediyede işe aldığını tespit ettiklerini açıkladı. Beşikçioğlu, “Bir de tespit edemediklerimiz var. Şimdi kalkıp bana liyakattan bahsediyorlar. Geçmiş dönem siz neredeydiniz?” diye sordu.

Kendisine yönelik liyakat eleştirilerine karşılık olarak Beşikçioğlu, görevi devraldığı Enver Demirel döneminde yapılan atamaları gündeme getirdi. Beşikçioğlu, Demirel’in akrabası olan 61 kişinin belediye kadrolarına yerleştirildiğini açıkladı. Bu kişilerin 35’inin memur statüsünde olduğunu belirten Beşikçioğlu, “Müdürlüklerimizde, bazı idarecilerin yakın akrabaları lise mezunu olmalarına rağmen müdürlük makamlarına getirilmiş” dedi.

Beşikçioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Burada isimleri okumak istemiyorum ama yaklaşık 35 eleman var, bunların 10 tanesi Demirel soyadlı, 10 tanesi Yılmaz, Yalçın ve Gökdemir soyadlı. Bunlar lise mezunu, içeriye girmişler daha sonra da memur olarak atanmışlar. Bu kişiler, Enver Bey’in birinci derece akrabaları. Başkan yardımcılarının da birinci derece akrabaları.”

‘TÜM AKRABALARIN İŞ AKDİ SONLANDIRILMALI’

Beşikçioğlu, belediyede liyakat esasına uygun bir yönetim anlayışı sağlanabilmesi için geçmiş dönemler de dahil olmak üzere tüm başkanların ve meclis üyelerinin yakın akrabalarının iş akitlerinin sonlandırılması gerektiğini savundu.

Bu konuda oy çokluğunu kabul etmeyeceğini vurgulayan Beşikçioğlu, “Bu kararı oy birliği ile vermeliyiz, tüm milletimizin huzurunda” diyerek çağrıda bulundu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com