Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde gündeme gelen üç başlık

İşte Erdoğan-Bahçeli arasında gerçekleşen ve 45 dakika süren sürpriz görüşmede gündeme gelen üç başlık...

KRONOS 04 Ekim 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi Çayyolu’ndaki konutunda ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ana gündem maddeleri, İsrail’in Lübnan’a saldırıları, Meclis’teki yeni dönem ve sivil anayasa oldu.

Hürriyet’in haberine göre, Erdoğan ve Bahçeli’nin basına kapalı toplantısında öncelikli başlık yeni anayasa çalışmaları oldu. İki lider, özellikle Meclis’in açılmasıyla beraber gündeme gelecek konuları masaya yatırdı.

Meclis’teki yeni dönem de önemli başlıklar arasındaydı. Yeni yasa çalışmalarının yanı sıra, Bahçeli Meclis açılışında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın da olduğu milletvekilleriyle tokalaşmıştı. Tokalaşmaya ilişkin olarak Bahçeli, “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” demişti. Erdoğan ve Bahçeli’nin önümüzdeki süreçte siyaseten atılabilecek adımları değerlendirdiği öğrenildi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı saldırılar ve sonrasında İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarıyla beraber Ortadoğu’daki gelişmeler de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ortadoğu’daki son gelişmelerle ilgili yaşanan süreci Bahçeli ile değerlendirdiği ifade edildi.

Görüşmede ekonomik gelişmelerin de gündeme geldiği öğrenildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com