‘Erdoğan, Bahçeli’nin restini gördü, o ihtimalin önüne geçmek için noktayı koydu’

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan: "Bahçeli, AKP/CHP temasından sonra bir anda 'haydi seçime' diyebilir miydi? Der mi derdi!.. İşte Erdoğan bu ihtimalin önünü kesmek için yumuşama, normalleşme, yeni siyaset anlayışına grup toplantısında yaptığı konuşmayla noktayı koydu."

KRONOS 27 Haziran 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasında son yaşanan karşılıklı atışmalar nedeniyle siyasette normalleşme sürecinin sona erdiği, bu sürece karşı çıkan Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin ise kazandığı yönünde yorumlar geliyor.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan da bu kapsamda kaleme aldığı yazısında, Erdoğan’ın Bahçeli’nin restine rest diyemediğine dikkat çekti. Tezkan, “Erdoğan tecrübeli siyasetçi. Bahçeli’yi iyi tanıyor. Kendisini de ateşe atarak intikam alabilir mi? Yapar mı yapar!… Çünkü daha önce yaptı… Bahçeli AKP/CHP temasından sonra aynı duygularla, yine bir anda haydi seçime diyebilir miydi? Der mi derdi!.. İşte Erdoğan bu ihtimalin önünü kesmek için yumuşama, normalleşme, yeni siyaset anlayışına dün grup toplantısında yaptığı konuşmayla noktayı koydu… ” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin üstü kapalı ortağına mesaj verdiğini belirten Mehmet Tezkan, “Bu yakınlaşmayı sonlandırmasını istedi. Çünkü… Sinan ateş suikastı nedeniyle MHP ve ülkü ocaklarının üzerine gidilmesi, Erdoğan’ın sessiz kalması, CHP/AKP arasında diyalog kapısının açılması, bakanların CHP’li gölge bakanlarla görüş alışverişi Bahçeli’yi çıldırttı. Baltasının uçuna CHP’yi koymuştu ama üstü kapalı göndermeler AKP’yeydi… AKP’li yazarlaraydı… Her ne kadar Erdoğan da Bahçeli de Cumhur İttifakı’nın yoluna devam edeceğini kendilerinin tek yürek, tek ruh ve tek vücut olduklarını söyleseler de… Her ne kadar kameraların karşısına çıkıp birlik beraberlik pozu verseler de… Her ne kadar birbirlerini sık sık ziyaret etseler de… Her ne kadar aynı masada otursalar da… Masanın altında itiş kakış olduğu muhakkaktı” ifadelerini kullandı.


 

‘BAHÇELİ YENİ BİR YAPI OLUŞACAĞINDAN ENDİŞELİYDİ’

“Bahçeli AKP/CHP yakınlaşmasıyla siyasette yeni bir yapı oluşacağından, MHP’nin dışlanarak yeni bir yol haritası çizileceğinden endişeliydi” diyen Tezkan, özetle şunları söyledi:

“Birgün ansızın ‘AKP/CHP ittifak yapsın 6’lı Masa’nın diğer unsurları da destek versin memnun oluruz’ deyiverdi… Saray’a gözdağıydı… Saray’a iktidarına son veririm tehdidiydi… Çünkü; CHP’nin AKP’ye destek vererek tek adam rejimini sürdürmesi mümkün değildi. Eşyanın tabiatına siyasetin doğasına aykırıydı… Erdoğan tecrübeli siyasetçi. Bahçeli’yi iyi tanıyor. Kendisini de ateşe atarak intikam alabilir mi? Yapar mı yapar!… Çünkü daha önce yaptı… Bahçeli AKP/CHP temasından sonra aynı duygularla, yine bir anda haydi seçime diyebilir miydi? Der mi derdi!.. İşte Erdoğan bu ihtimalin önünü kesmek için yumuşama, normalleşme, yeni siyaset anlayışına dün grup toplantısında yaptığı konuşmayla noktayı koydu… Bugüne kadar izlediği politikayı muhalefeti normalleştirme çabası olarak sundu. Normalleşmesi gereken muhalefettir diyerek noktayı koydu… Kısaca Bahçeli’nin restine rest diyemedi… Kısaca Bahçeli’nin çizgisine geldi. Gelmek zorunda kaldı. Bir anlamda boyun eğdi… Bahçeli 1-0 önde demem bundan. Golü attı, topu filelere taktı…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com