Erdoğan, CHP’yi ziyaret edecek: Özel’in gündeminde hangi başlıklar var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü CHP lideri Özel'e iade-i ziyaret yapacak. Özel’in gündeminde ise kritik başlıklar var.

KRONOS 07 Haziran 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 11 Haziran Salı günü görüşecek. Özel’in dosyasında Gezi Davası tutukluları, belediyelere kayyım atamaları ve Şenyaşar Ailesi’nin olacağı öğrenildi.

Birgün’ün CHP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Gezi Davası tutukluları taraflar arasındaki zirvenin önemli gündem başlıkları arasında olacak. Özel, Erdoğan’a Gezi Davası tutuklularıyla ilgili AYM ve AİHM kararlarına uyulması gerektiğini iletecek.

Özel’in dosyasında Şenyaşar Ailesi de yer alacak. Özgür Özel, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ın, adalet arayışını, görüşmede gündeme getirecek.

KOBANİ KARARLARI VE KAYYIM ATAMALARI DA GÜNDEMDE

Kobani Davası kararları, Yargıtay seçiminde yaşanan tartışmalar, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden emniyette yaşanan kriz de Özel’in dosyasında yer alacak.

Özel, emeklilerin insanca koşullarda yaşayabilmelerine olanak sağlayacak düzeyde bir zam yapılması ve asgari ücretin de arttırılması gerektiği Erdoğan’a anlatılacak.

Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel’e ise emekli Büyükelçi ve CHP Milletvekili Namık Tan eşlik edecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com