Erdoğan, Erdoğan’a yeni yetkiler verdi: Onaylamayacak, doğrudan atayacak!

Üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usullerinde değişikliğe gidildi. Buna göre cumhurbaşkanının atama yetkisi genişledi.

KRONOS 31 Ağustos 2024 GÜNDEM

Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usulleri düzenlendi. Buna göre artık kararnameye ekli 1 ve 2 sayılı cetvellerde yer alan kadro, pozisyon ve görevlerinin ataması cumhurbaşkanı kararıyla yapılacak.

“CUMHURBAŞKANI KARARIYLA YAPILACAK”
Daha önceki düzenlemede “cumhurbaşkanı onayı ile atama yapılır” denilirken, bugün yayımlanan kararda “cumhurbaşkanı kararıyla yapılacak” ifadesi kullanıldı. Böylelikle cumhurbaşkanının atama yetkisi arttı.


Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki 2 sayılı Cetvelde yer alan Hukuk Müşavirleri, Bakanlık bağlı, ilgili ilişkili kuruluşları satırı, Hukuk müşavirleri Kamu iktisadi teşebbüsleri hariç şeklinde değiştirilmesi ve Spor Müşavirleri satırının yürürlükten kaldırılmasına kararı verildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com