Erdoğan: Sayın Putin Türkiye’ye gelirse yeni bir süreç başlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şangay İşbirliği Teşkilatı'ndaki görüşmelerin ardından Suriye ile ilişkilerin normalleşmesinde kararlılık mesajı verdi, Putin'i işaret etti.

KRONOS 05 Temmuz 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Beşşar Esad’la yeniden “geçmişte olduğu gibi” ilişkileri başlatacağını açıklaması geniş yankı uyandıran Erdoğan’ın Putin’le görüşmesinde de masada Suriye meselesi vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad’la ilişkilere ilişkin soruya verdiği cevapta kararlılık vurgusu yaptı.

“BEŞŞAR ESED’E BİR DAVETİMİZ OLABİLİR”

“Türkiye-Rusya-Suriye ve İran dörtlü görüşmelerinin yeniden başlatılması sürecini sormak istiyorum. Bu bağlamda ‘Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebebimiz yok’ demiştiniz. Görünürde Beşşar Esed ile bir araya gelmeniz için hangi şartların yerine getirilmesi ya da ne tür gelişmelerin yaşanması gerekiyor?” sorusu üzerine Erdoğan şu yanıtı verdi:

“Suriye ile yeni bir süreci başlatabileceğimizi cuma günü, cuma namazı çıkışında zaten söylemiştim. Bizim Sayın Putin ile Beşşar Esed’e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com