‘Erdoğan giderek İkra, Kübra ve Abdülhamit’leri kendi arka bahçesinde görmemeye alışmalı’

Gazeteci Murat Yetkin: "Bence Erdoğan giderek daha çok İkra, Kübra, Abdülhamit ve Furkan’ları kendi arka bahçesinde görmemeye alışmalı."

KRONOS 10 Eylül 2024 GÜNDEM

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kara Harp Okulu’ndaki yemin krizine gösterdiği tepkiyle beraber, Hava Harp Okulu birincisi teğmen İkra Kuyumcu’ya dikkat çekti ve “Bence Erdoğan giderek daha çok İkra, Kübra, Abdülhamit ve Furkan’ları kendi arka bahçesinde görmemeye alışmalı” dedi.

Yetkin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in istifa edeceği iddialarının kendi kulağına da geldiğini yazdı.

Yetkin’in yazısı şöyle:

“Doğrusu Erdoğan, 31 Ağustos’ta Kara Harp Okulu mezunu teğmenlerin -henüz resmen kaldırılmamış olan- önceki subay yemini edip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmasından sonra da Kara, Deniz ve Hava okul birincilerinin kız öğrenciler olmasını takdirle karşılıyor.

Dün de öyle yaptı. Hatta imam-hatip mezunlarının Önder Derneğindeki “temizleyeceğiz” konuşmasında da… Orada Hava Harp Okulu birincisi Teğmen İkra Kuyumcu’nun isminin dindar bir aile mensubiyetini göstereceğini de söyledi. Bence Erdoğan giderek daha çok İkra, Kübra, Abdülhamit ve Furkan’ları kendi arka bahçesinde görmemeye alışmalı.

‘SİLAHLI KUVVELER SADECE SİLAHLARDAN OLUŞMUYOR’

Son dönemde Türkiye’nin kendi savunma ihtiyaçlarını kendisinin karşılama çabasına hız vermesi güzel de silahlı kuvvetler sadece yeni silahlardan oluşmuyor; onları kullanan asker ve subaylardan da oluşuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri de Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Mustafa Kemal’in askerleri olmakla övünüyor. Anayasa dahil, değiştirilmeye çalışılan bu mudur?

Erdoğan dün Atatürk’ün kullandığı Cumhurbaşkanlığının Savarona yatını tamir-bakım sonrası teslim alırken, son gelişmelere üzüntüsünden istifayı düşündüğü fısıldanan MSB Yaşar Güler’le bu konuları da konuşmuştur elbette.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com