Erdoğan ile Scholz anlaşmış: Almanya her hafta yüzlerce kişiyi Türkiye’ye gönderecek

Amanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şansölye Scholz'un anlaşmaya vardığını ve iltica başvurusu reddedilen Türk vatandaşların her hafta Türkiye'ye gönderileceğini açıkladı.

KRONOS 10 Ekim 2024 GÜNDEM

Almanya’nın iltica başvurusu reddedilen Türk vatandaşlarını gruplar halinde deport edeceği ve bu konuda Türkiye ile uzlaşmanın sağlandığı iddialarını Ankara reddetse de Alman hükümetinden bu yönde resmi açıklamalar geliyor. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şansölye Scholz’un bu konuda anlaştığını söyledi.

Alman hükümeti, iltica başvuruları reddedilen Türk vatandaşlarının sınır dışı edilme sürecinin hızlandırılması için Türkiye ile görüşmelere devam ettiklerini açıkladı.

DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu konuda mecliste milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Faeser, “Türkiye’ye ilk uçuşların organize edilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Eminin gelecek haftalarda bu konuda başarıya ulaştığımızı duyurabileceğiz” dedi.

Faeser, geçen yıl çok sayıda Türk vatandaşının Almanya’ya vizesiz olarak Sırbistan üzerinden ulaştığını belirtti. Bu kişilerin yasal ikamet hakkı olmamasına rağmen Almanya’ya geldiğini ve bu duruma çözüm bulmak için Türkiye ile müzakerelerin sürdüğünü belirtti.

Almanya’nın bu kişileri geri göndermek için çalışmalara hız verdiğini ifade eden Faeser, Türk hükümeti ile bir anlaşmaya varmayı hedeflediklerini söyledi. Faeser, belirli bir sayıya ulaşmayı hedeflediklerini, ancak kaç kişinin sınır dışı edileceği konusunda net bilgi paylaşmadı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Eylül ayı sonunda yayımladığı bir haberde, Türkiye’nin ilk etapta 200 kişi olmak üzere haftada 500 Türk vatandaşının geri gönderilmesine onay verdiğini iddia etmişti.

Almanya’da ikamet izni bulunmayan ve Türkiye’ye gönderilen Türk vatandaşlarının sayısı 2023’te bin 300 olarak kaydedilmişti. Bu yıl Nisan ayı sonu itibarıyla ülkeden sınır dışı edilmesi gereken 14 bin 500 Türk vatandaşı bulunuyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com