‘Erdoğan, İsrail’e karşı küçük bir gösteri savaşı bile ayarlamak isteyebilirdi ama…’

T24 yazarı Mehmet Yılmaz: "Erdoğan savaş davulları çalarak memletin asıl dertlerini unutturabileceğini zannediyor. Kaybettiği toplumsal zemini geri kazanmak için milletin dikkatini şimdi İsrail tehdidine çekmeye çalışıyor. Bu uğurda küçük bir gösteri savaşı bile ayarlamak da isteyebilirdi ama Türkiye ekonomisinin bugünkü durumu böyle bir macerayı kaldıracak durumda değil."

KRONOS 02 Ekim 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Gazze ve Lübnan’dan sonraki hedefinin Türkiye olduğu iddiasına T24 yazarı Mehmet Yılmaz’dan yanıt geldi.

Mehmet Yılmaz, Erdoğan’ın savaş davulları çalarak memletin asıl dertlerini unutturabileceğini zannettiğini söyledi ve “Çünkü Erdoğan yönetiminin dış politikası, Türkiye’nin uzun vadeli çıkarlarının gözetilmesi temelinde değil, iç politikada yarattığı gerilime destek olması ekseninde yürütülüyor. Dış politikası, iç politikanın alt başlığı gibi. Kaybettiği toplumsal zemini geri kazanmak için milletin dikkatini şimdi İsrail tehdidine çekmeye çalışıyor. Bu uğurda küçük bir gösteri savaşı bile ayarlamak da isteyebilirdi ama Türkiye ekonomisinin bugünkü durumu böyle bir macerayı kaldıracak durumda değil” dedi.

Mehmet Yılmaz’ın yazısı şöyle:

“Cumhurbaşkanı bunu ilk kez söylemiyor.

Bu konuda yalnız da değil. TBMM Başkanı’ndan tutun da yandaş televizyonlardaki konuşan kafalara kadar bu iddia kolayca seslendiriliyor.

Cumhurbaşkanı’na bu akılları fikirleri kim veriyor bilmiyorum ama sadece bölge haritasına bakması bile bu söylediği sözlerden kuşku duyması için yeterli olmalıydı.

Nasıl ki biz ordumuzu toplayıp, oralara gidip Gazze’yi kurtaramayacaksak, İsrail de ordusunu toplayıp, buralara kadar gelmez, gelemez.

İsrail yönetiminin ne yapmak istediği çok açık: Bölgede kendisine karşı olan silahlı güçleri ezmek!

Gazze’den sonra hedefin Lübnan’da Hizbullah olmasının nedeni bu.

Hizbullah’tan sonraki hedefi de olsa olsa Yemen’deki Husiler ve Irak ile Suriye’deki İran varlığı olur.

Türkiye’ye saldırarak elde edebileceği bir şey yok.

Tam tersine cepheyi böylesine genişletmesi, askeri kapasitesinin çok üzerinde bir hedefe yönelmesi anlamına gelir.

Cumhurbaşkanı’nın ve ciddiye alınacak kurmaylarının bunu bilmiyor olmaları elbette mümkün değil.

‘SAVAŞ DAVULLARI ÇALARSA…’

Ama durduk yerde niye böyle söylüyor, anlamak mümkün.

Savaş davulları çalarsa, memleketin asıl dertlerinin unutulabileceğini zannediyor.

Çünkü Erdoğan yönetiminin dış politikası, Türkiye’nin uzun vadeli çıkarlarının gözetilmesi temelinde değil, iç politikada yarattığı gerilime destek olması ekseninde yürütülüyor.

Dış politikası, iç politikanın alt başlığı gibi.

Duruma ve zemine göre bazen ABD’yi, bazen Rusya’yı, Almanya’yı, AB’yi, Mısır’ı, Suriye’yi hedef alır; şimdi İsrail var.

Bu politika, Erdoğan yönetimine, beceriksizliklerini örtmek için ihtiyaç duyduğu illüzyonu sağlıyor: Üst akıl, dış güçler vs. ile savaşan; Golyat’ı bir sapanla yere deviren Davut!

Kaybettiği toplumsal zemini geri kazanmak için milletin dikkatini şimdi İsrail tehdidine çekmeye çalışıyor.

Bu uğurda küçük bir gösteri savaşı bile ayarlamak da isteyebilirdi ama Türkiye ekonomisinin bugünkü durumu böyle bir macerayı kaldıracak durumda değil.

“Öcü” masalları anlatmak daha kolay.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com