‘Erdoğan normalleşme sürecine fatiha okudu’

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya dönüşü gazetecilere ‘normalleşme’nin ruhuna fatiha okuyan değerlendirmelerde bulundu. 'Bu yumuşama, yeni başlangıç getirmez' diyerek yumuşama sürecinin sona erdiğini resmen ilan etti."

KRONOS 17 Haziran 2024 GÜNDEM

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin siyasette normalleşmeye yönelik açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İtalya dönüşünde verdiği beyanatlara dikkat çekti ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya dönüşü gazetecilere ‘normalleşme’nin ruhuna fatiha okuyan değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında CHP lideri Özgür Özel’e yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Siyasete bir yumuşama, bir kibarlık getirelim dedik. Ama anlamadılar. Bu yumuşama, yeni başlangıç getirmez’ diyerek yumuşama sürecinin sona erdiğini resmen ilan etti” yorumunu yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin AKP-CHP diyaloğu çerçevesinde Türkiye’nin yumuşamasını istemediğini belirten Ocaktan, “Sadece karşı çıkmakla kalmıyor, aynı zamanda “yumuşama”nın aktörlerini de bir bakıma ‘ihanet’ suçlamasının hedefi haline getiriyor. Oysa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahçeli’den kısa bir süre önce, siyaset sahnesinde oluşan yumuşama ortamının milletin yeniden bir araya gelmesine katkı sağladığını memnuniyetle gözlemlediklerini belirmiş ve demişti ki: ‘Siyasette oluşan yumuşama ikliminin, milletimizin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladığını memnuniyetle müşahede ediyoruz.’ Bu şartlar altında, yani AK Parti’nin kayyımı olan Bahçeli’nin çizdiği kırmızı çizgilere rağmen, Türkiye’nin normalleşmede mesafe alması pek mümkün gözükmüyor” ifadelerini kullandı.

‘AKP KAYBETME PSİKOLOJİSİNDEN KURTULAMAYACAK’

Erdoğan’ın Bahçeli’nin mesajlarını aldığına dikkat çeken Ocaktan, şöyle devam etti:

“Nitekim normalleşmeyi ‘sinsi emeller’in bir uzantısı olarak gören Bahçeli’nin mesajını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya dönüşü gazetecilere ‘normalleşme’nin ruhuna fatiha okuyan değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalarında CHP lideri Özgür Özel’e yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasete bir yumuşama, bir kibarlık getirelim dedik. Ama anlamadılar. Bu yumuşama, yeni başlangıç getirmez” diyerek yumuşama sürecinin sona erdiğini resmen ilan etti.

Evet bu normalleşme hikayesi de başlamadan bitmiş oldu. Aslında sürecin başladığı ilk günden bu yana, AK Parti’nin bu saatten sonra ülkeyi normalleştirme iradesini gösteremeyeceğini, ayrıca istese bile MHP’den asla izin alamayacağını söylemeye çalıştık. Ama yine de her şeye rağmen ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olmayı tercih ettik, çünkü Türkiye’nin makuliyet iklimine şiddetle ihtiyacı vardı.

Öyle anlaşılıyor ki AK Parti artık bu ‘kaybetme’ psikolojisinden kolay kurtulamayacak. Bugün itibariyle kendi ilkelerinden biraz daha uzaklaşan AK Parti günü kurtardı, Bahçeli’yi de ziyadesiyle mutlu etti ama bir kez daha kaybetmeyi tercih etti. Geçtiğimiz günlerde bir AK Partili dostum, “MHP bizi yavaş yavaş bitiriyor ama parti içinde kimse bunu görmek istemiyor” diye yakınmıştı. Galiba bu hikayenin sonu böyle bitecek…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com