Erdoğan, Vatikanla telefonla görüştü; Olimpiyatları Papa’ya şikayet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Erdoğan Paris Olimpiyat Oyunları açılışındaki gösterileri 'ahlaksız' olarak nitelendirirken, Papa da barış için gösterdiği çaba ve dini değerlerin aşağılanmasına karşı hassasiyeti nedeniyle Erdoğan’a teşekkür etti.

KRONOS 01 Ağustos 2024 GÜNDEM

2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılış töreninde drag queen’ler ve transseksüel modellerin yer aldığı gösterinin yankıları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Papa Francis ile yaptığı telefon görüşmesinde, uluslararası konulara değindi.

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyatları açılış töreninde LGBT temalarının kullanılmasını eleştirerek, konuyla ilgili Katolik Hristiyanlarının ruhani lideri Papa Fransiskus ile görüşüp “tüm Hıristiyanlara karşı yapılan ahlaksızlığı paylaşacağını” söylemişti.

Bunun üzerine görüşmede, Paris Olimpiyat Oyunları’ndaki gösteriler ve Gazze’deki insani kriz başta olmak üzere bir dizi konu ele alındı.

PARİS OLİMPİYATLARI’NI PAPA’YA ŞİKAYET ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninde sergilenen ve geniş yankı uyandıran gösterilerin, ahlaki değerleri zedeleyici nitelikte olduğunu söyledi. Gösterilerin hem Hristiyan hem de Müslüman toplulukları rencide ettiğini belirten ve infiale yol açtığını söyleyen Erdoğan, “İfade özgürlüğü ve hoşgörü kisvesi altında insanlık onurunun ayaklar altına alındığını görüyoruz” dedi.

Erdoğan, bu tür ahlaksızlıkların olimpiyat oyunlarının birleştirici ruhuna aykırı olduğunu ve toplumlar arasında derin yaralar açtığını ifade etti.

‘İSRAİL BÖLGE VE DÜNYA İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin devamında Gazze’deki durumun vahametini dile getirerek, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıların artık bir soykırıma dönüştüğünü ifade etti. İsrail’in bazı devletler tarafından sağlanan diplomatik, ekonomik ve askeri destekle bu eylemleri gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, “Gazze’de ciddi bir insani kriz yaşanıyor ve bu durum uluslararası toplumun gözleri önünde gerçekleşiyor” dedi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik suikast ve Lübnan’a yapılan saldırılar da Erdoğan’ın konuştuğu konular arasında yer aldı. Bu olayların, İsrail’in bölge ve dünya için ciddi bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

İNSANLIK İTTİFAKI ÇAĞRISI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis’e, özellikle Filistin’de yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanların huzura kavuşabilmesi için uluslararası bir insanlık ittifakı kurulması gerektiğini iletti. Bölgenin ve dünyanın siyasi, güvenlik ve toplumsal yapısına kalıcı zarar verilmeden harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Papa Francis’in İsrail’e destek veren ülkelerle yapacağı görüşmelerin barış sürecine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Papa Francis, barış çabaları ve dini değerlerin korunmasına yönelik hassasiyetlerini ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com