‘Erdoğan ve Esad Moskova’da görüşecek’ iddiası yalanlandı

Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Moskova'da görüşeceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

KRONOS 22 Temmuz 2024 GÜNDEM

İktidara yakınlığıyla bilinen Daily Sabah’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile SuriyeDevlet Başkanı Beşar Esad’ın görüşmesine ilişkin iddiasına Dışişleri Bakanlığı’ndan yalanlama geldi.

Daily Sabah “Erdoğan ile Esad arasındaki ilk görüşmenin Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılması planlanıyor” iddiasını ortaya atmıştı.

ANKA’ya konuşan Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili konuya ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’la Moskova’da bir görüşme yapacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

İDDİALAR NEYDİ?
Daily Sabah’tan Dilara Aslan’a konuşan kaynak, görüşmelere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in arabuluculuk yapmasının planlandığını belirterek, “Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani görüşmeye davet edilebilir. İran yüksek ihtimalle davet edilmeyecek” demişti. Moskova’nın Şam’daki müttefiki İran, Astana sürecinde Türkiye ve Rusya ile birlikte masadaki üçüncü ülkeydi. Kaynak, görüşmenin Ağustos ayında gerçekleşebileceğini belirtirken, Dışişleri iddianın Cumhurbaşkanlığı’na sorulması gerektiğini söylemişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com