Erdoğan’dan 15 Temmuz mesajı: ‘Danışıklı dövüş’ diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz Şehitler Makamı"nda yaptığı konuşmada 15 Temmuz'a "tiyatro" diyenlere sert tepki gösterdi.

KRONOS 15 Temmuz 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 8. yılı dolayısıyla Boğaziçi Köprüsü’nde bulunan “15 Temmuz Şehitler Makamı”nı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “15 Temmuz’a ‘oyun’ diyenleri, ‘tiyatro’ diyenleri, utanmadan ‘danışıklı dövüş’ diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz” dedi.

“Rabbim o gece göğüslerini kurşunlara siper ederek şehadet şerbeti içen tüm kardeşlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin diyorum. Aynı kutlu gaye ağrında mücadele ederken yaralanan gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“MİLLİ İRADE KAHRAMANLARINI DİLDEN DİLE ANLATACAĞIZ”

Meydanlara koşan herkese bugün bir kez daha teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi milletin iradesinin adeta şaha kalktığı tam anlamıyla gerçek bir kahramanlık hikayesi yazıldığı yerlerin en başında hemen ileride bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geliyor. Kalkışmanın başladığı yer olan köprüde darbeci alçaklar gece boyunca sabaha kadar kan dökmeye, masumları katletmeye devam ettiler. Sadece köprü üzerinde 2’si polis olmak üzere toplam 34 vatan evladını şehit verdik.

Milletimizin çıplak elleriyle tanklara ve ölüm kusan silahlara karşı verdiği destansı mücadeleyi büyük bir iftiharla hatırlıyoruz” diyen Erdoğan, şunları ifade etti: “İnsan bir kere ölür. Adam gibi ölür diyen milli irade kahramanlarını şükranla anacağız. Şehitlerimizin kahramanlıklarını dilden dile anlatacağız.

“‘DANIŞIKLI DÖVÜŞ’ DİYENKERİ KIYAMETE KADAR AFFETMEYECEĞİZ”

Erdoğan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“15 Temmuz’a ‘oyun’ diyenleri, ‘tiyatro’ diyenleri, utanmadan ‘danışıklı dövüş’ diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz. Bu millet istiklaline dokunan, iradesine pranga vurmaya kalkan her oyunu nasıl bozmuşsa bundan sonra da bozmaya devam edecektir. Şehitlerimizi unutmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com