Erdoğan’ın 35 gün önce atadığı rektör istifa etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 25 Temmuz'da yeniden Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne atadığı Prof. Dr. Fuat Erdal, istifa etti. Erdal 1 gün önce TV programına katılıp 4 yıllık projelerini anlatmıştı.

KRONOS 29 Ağustos 2024 GÜNDEM

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, görevinden istifa etti.

2020’den beri sürdürdüğü görevine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 25 Temmuz 2024’te yeniden atadığı Erdal, herhangi bir açıklama yapmadı.

Prof. Erdal’ın yerine vekaleten eski Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı.

Anadolu Üniversitesi’nden de herhangi bir açıklama yapılmazken, Erdal’ın sadece 1 gün önce ES TV’ye konuk olup başta URAYSİM olmak üzere 4 yıllık projelerini anlatması da dikkat çekti.

ES TV YAYIN YÖNETMENİ: İSTİFA DEĞİL AZİL VAR
Fuat Erdal’ın istifasından önce son röportajını verdiği ES TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Kerem Akyıl da “Ortada bir istifa değil, azil var” yorumunu yaptı.


Sosyal medya hesabından istifayla ilgili paylaşım yapan Akyıl şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal’ın istifa ettiğini öğrendim. Kendisiyle dün bir program yapmıştık. Bu akşam son röportajı ES TV ekranlarından izleyebilirsiniz. Heyecanlı bir şekilde yapacaklarını anlatmıştı. Dolayısıyla ortada bir istifa değil, azil var…”

KEMAL ŞENOCAK KİMDİR?
Kemal Şenocak 1968 yılında Sinop’un Gerze ilçesinde doğdu. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümünden mezun oldu. 14 Haziran 2018’de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi rektörlüğüne atandı. 10 Haziran 2022’de YÖK üyeliğine, Üniversitelerarası Kurul tarafından yapılan seçimi sonrası, Cumhurbaşkanı tarafından atandı. Şenocak daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde vekaleten rektörlük yaptı.

FUAT ERDAL KİMDİR?
İktisat lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sırasıyla ODTÜ, Leeds ve Nottingham üniversitelerinde tamamlamıştır.

İktisadi kalkınma ve uluslararası iktisat alanında doçentlik ünvanını almıştır.

Çeşitli üniversitelerde kadrolu ve yarı zamanlı olarak çalışmış, iktisada giriş, makroiktisat, kalkınma iktisadı, uluslararası iktisat ve yönetim ekonomisi dersleri vermiştir.

İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com