Erdoğan’ın Başdanışmanı’nın hedefindeki Paris’te İstanbul Evi’yle ilgili Murat Ongun’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu'nun, hedef aldığı İBB'nin Paris'te açtığı İstanbul Evi'nin masraflarının sponsorlar tarafından karşılandığı açıklandı.

KRONOS 08 Ağustos 2024 GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile olimpiyatların devam ettiği Paris’te ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açılması iktidara yakın medyada eleştiri konusu oldu.

İstanbul’da düzenlenecek olan 2027 Avrupa Oyunları’nın tanıtımı ve 2036’daki Olimpiyat Oyunları adaylığı için açılan İstanbul Evi için verilen resepsiyonda konuşan İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Paris’teki Eyfel Kulesi’nde olimpiyat halkalarını görmek, gerçekten ilham vericiydi. Halkaları bir gün İstanbul’da, Boğaz üzerinde Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum. Avrupa Oyunları’na 2027 yılında İstanbul’da ev sahipliği yapmak, farklılıklarımıza rağmen, dostane rekabet ruhuyla birleşebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlayan güçlü bir birlik sembolü olacaktır” dedi.

Açılışta verilen ikramlardan kirasına kadar birçok başlıkta eleştirilen İstanbul Evi’nin masraflarıyla ilgili açıklama İBB Başkanı İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’dan geldi.

“KİRASI 249 BİN EURO, SPONSORLAR TARAFINDAN KARŞILANDI”

İstanbul Evi’ne ilişkin eleştirilere Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Ongun, “Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır” dedi.

Murat Ongun’un açıklaması şöyle:

“Paris’teki ‘İstanbul Evi’ ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz.”

ERDOĞAN’IN BAŞDANIŞMANI HEDEF ALMIŞTI

İstanbul Evi’nin açılması, iktidara yakın medyada eleştiri konusu olurken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Evi’ni tanıttığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, “Saray saray diye yırtınanlar, alın size saray! Bu arada Jön Türkler de Paris’ten çıkmıyorlardı aynı sizin gibi” ifadelerini kullanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com