‘Kıtaya çıktıklarında o teğmenleri çiğ çiğ yiyecek generalleri olacak’

Eski asker Hakan Şahin, genç teğmenlerle ilgili bundan sonra yaşanacak muhtemel süreci anlattı...

KRONOS 08 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışma yaratan genç teğmenlerin yemin törenine ilişkin “O kılıçları kime çekiyorsunuz, bunlar ordudan temizlenecek” şeklinde yaptığı sert çıkışın akabinde bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor.

Eski asker Hakan Şahin, teğmenler hakkında yaşanacak muhtemel süreci anlattı ve şunları sıraladı:

“-Cumhurbaşkanının verdiği rakam (30-50) kadar teğmen hakkında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından işlem başlatılacak ve jet hızıyla ‘silahlı kuvvetlerden ayırma cezası’ verilecek.
-Muhtemelen yemini okutan devre birincisi kadın teğmen de bu işlemi görecek.
-Teğmenlere destek açıklamaları sürecek. Sayıyı az bulanlar, çok bulanlar olacak.
-Muhtemelen muhalif parti belediyeleri bu teğmenlere istihdam önerecek. Bir tartışma da buradan ilerleyecek.”

“Çoğumuzun gözden kaçırdığı bir şey daha var” diyen Şahin, “Teğmenlerin çıkışı, bu çıkışın tüm TSK kadroları tarafından sahiplenildiği, TSK içinde yaygın ve egemen bir Atatürkçü tavrın olduğu gibi bir yanılsamaya yol açtı çoğu kişide. Oysa bu teğmenler kıtalara katıldığında ‘gel bakalım, demek sen o teğmenlerdensin ha’ deyip onları çiğ çiğ yiyecek generalleri olacak.”

‘MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ LAĞVEDİLMELİ’

Erdoğan’ın da bir noktayı gözden kaçırdığına dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti:

“Bu şeylerin esas önemli sonuçları birliklerde, kıtalarda, jet üslerinde, gemilerde, üs bölgelerinde olacak. Herkes herkesten ve herkes birbirinden korkup sustuğu için, görünüşte her şey yatışmış ve süt liman olacak. Fakat ikna edilmemişin, onuru kırılmışın, konuşulamayanın, bastırılanın dip basıncı yine bir gün bir yerde kendini açığa çıkaracaktır.

‘Şu askerî okulları adam edersek, sorunu çözeriz’ gibi gayet yüzeysel bir düşünceden çıkan Milli Savunma Üniversitesinin, sivil rektörü, sivil rektör yardımcıları, sivil dekanları, sivil hocaları, politikleştirilmiş iklimiyle 8 yıl sonra verdiği bugünkü sonuç, tam anlamıyla bir fiyaskodur. İktidar bu sonuç üzerinde iyice düşünmelidir. Somut öneri: MSÜ lağvedilmeli, eskiden TR’de ve şu anda birçok NATO ordusunda olduğu gibi askeri okullar, Kuvvet Komutanlıklarına bağlanmalıdır.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com