Erdoğan’ın eski danışmanı: Sormazlar mı, kirli transfer pazarı kurmadan nasıl anlaştınız?

Karar yazarı, Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki: "Sorun, yolcularda değil ki inenleri yeniden toplayarak çözesiniz. Sorun, trenin nereye kalktığında... İstikameti düzeltmeden... Sormazlar mı; ne değişti, kirli transfer pazarı kurmadan nasıl anlaştınız? Al-ver yoksa bir izah istemez mi millet?"

KRONOS 14 Ağustos 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan (FOTOĞRAF: OZAN KÖSE / AFP)

AKP, kuruluş yıldönümünü yeni milletvekili ve belediye başkanlarını partisine transfer etmesiyle kutlayacak. İYİ Parti ve Gelecek Partisi’nden yapılacak bu transferlerin yerel seçimde hezimet yaşayan ve kamuoyu araştırma anketlerine göre giderek oy kaybına uğrayan AKP’ye nasıl bir etkisi olacağı merak ediliyor. Oyları her geçen gün eriyen AKP’ye söz konusu vekillerin neden katılacağı da ayrı bir tartışma konusu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönem danışmanlığını yapan Karar yazarı Akif Beki, “Sorun, yolcularda değil ki inenleri yeniden toplayarak çözesiniz. Sorun, trenin nereye kalktığında… Brüksel’e, diye binip Moskova’ya, Pekin’e gidiyormuş, ters istikamete döndü, aynı yolun yolcusu değilmişiz, diye inenleri tekrar bindirseniz… İstikameti düzeltmeden… Sormazlar mı; ne değişti, kirli transfer pazarı kurmadan nasıl anlaştınız? Al-ver yoksa bir izah istemez mi millet?” ifadelerini kullandı.

‘BÖYLE TOPARLANMALARI NE MÜMKÜN’

“Transferler AK Parti’yi yine büyütür, yine güçlendirir mi?” sorusunu yönelten Beki, şöyle devam etti:

“Değil birkaç vekil, birkaç belediye başkanı… Kendisinden ayrılanların kurduğu bir parti, tabelasını indirip AK Parti’ye komple geri katılsa da faydası olur mu? Oy kaybını durdurup uçağın burnunu yeniden yukarı kaldırmak istiyorlar. Düşüşten tekrar yükselişe geçmenin yolunu arıyorlar. Pekâlâ da bu ikili, çifte standartlı, her yanı tutarsız siyaset anlayışından kurtulmadan olacak şey mi? Yeni katılımları, daha büyük bir değişim ve yenileşmenin parçası olarak sunacaklarına dair bir belirti yok. Hatalarını ve sapmalarını fark ettiklerini, yanlışlarından döneceklerini göstermeden mi? Kaybettikleri millet desteğini geri kazanmaları, büyümeleri, güçlenmeleri, toparlanmaları böyle ne mümkün!”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com