AKP’li eski vekil Ünal: ‘Bu fotoğraf DEM Parti ile de verilebilir, eğer…’

Yeni Şafak yazarı Ünal: Malazgirt Zaferi kutlamalarında Hüda-Par ile verilen fotoğraf da bu yönde tarihi bir adımdır. Şimdi aynı fotoğrafın DEM ile verilmesi de mümkün; tabii DEM değişirse, değişebilirse.

KRONOS 14 Ekim 2024 GÜNDEM

Kamuoyunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı olarak bilinen Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, PKK ile arasına öesafe koyması ve bir Türkiye partisine dönüşmesi halinde DEM Parti’nin de Cumhur İttifakı’na katılacabileceğini ima etti.

Ünal, ‘Malazgirt Zaferi kutlamalarında Hüda-Par ile verilen fotoğraf da bu yönde tarihi bir adımdır. Şimdi aynı fotoğrafın DEM ile verilmesi de mümkün; tabii DEM değişirse, değişebilirse.’ dedi.

Aydın Ünal şu ifadeleri kullandı:

Tokalaşma ve ardından gelen mesajlar, Anayasa değişikliği için DEM’i kazanma girişimleri olabilir mi?

Bu ihtimal de mümkün görünmüyor. DEM, terörle bağlantısını koparmadığı müddetçe ne AK Parti ne de MHP bir ittifaka, bir yakınlaşmaya yanaşacaktır. Böyle bir yakınlaşmaya sadece AK Parti ve MHP’nin ilkeleri değil, tabanları da engeldir. Hatta böyle bir yakınlaşma MHP’yi zora sokacaktır.

Uzak ihtimal ama DEM’in, bir nezaket tokalaşmasıyla başlayan, yapıcı mesajlarla devam eden süreci fırsata çevirmesi elbette mümkündür. Bunun zamanı geldi de geçiyor. Eğer bir çözüm süreci olacaksa, bu, DEM ile PKK arasında olmalı, ipler kopartılmalı, DEM bir Türkiye partisine dönüşmelidir. Esasen DEM için başka bir yol da yok. PKK eylem kabiliyeti kadar Kürtler üzerindeki etkisini de kaybediyor. Hüda-Par Kürtler arasında iyi bir yükseliş trendi yakaladı. 2028 seçimleri öncesinde yeni Kürt partileri de kurulabilir, yani DEM bölünebilir ve siyasi sahneden silinebilir. Bu yol ayrımında DEM’in sağduyuyu seçmesi kendisi için de Türkiye için de hayırlı olacaktır.

İYİ Parti ve Zafer Partisi MHP içindeki çürük elmaları alıp gittiler; geriye saf milliyetçi, Türkiye’yi bir bütün olarak kucaklayan MHP kaldı. Bu MHP, Kürt varlığını ve Kürt sorununu (ya da Kürtlerin sorunlarını) kabullenerek milli birlik ve kardeşliğe büyük katkı sağlayacaktır. Malazgirt Zaferi kutlamalarında Hüda-Par ile verilen fotoğraf da bu yönde tarihi bir adımdır. Şimdi aynı fotoğrafın DEM ile verilmesi de mümkün; tabii DEM değişirse, değişebilirse.
Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com