‘Erdoğan’ın İmam Hatipler Kurultayı’nda yaptığı çıkışın sembolik anlamı büyük’

Gazeteci Ruşen Çakır: "Erdoğan’ın son çıkışını İmam Hatipler Kurultayı’nda yapmış olmasının sembolik anlamı büyük. Onca yıl onca uğraşa rağmen TSK’nın bel kemiğini oluşturan Kara Kuvvetleri’nin yeni mezunlarının ezici bir çoğunluğunun bu çıkışı “dindar ve kindar nesil” hayallerinin çoktan iflas ettiğinin açık bir kanıtı..."

KRONOS 08 Eylül 2024 GÜNDEM

Kara Harp Okulu’nda genç teğmenlerin korsan yemin töreni düzenleyerek “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın suskunluğunu bozup, “O kılıçları kime çekiyorsun, bunlar ordumuzdan temizlenecek” şeklinde açıklama yapması tartışmaları alevlendirdi.

AKP sözcüsü Ömer Çelik’in genç teğmenlere sahip çıkan açıklaması sonrası Erdoğan’ın tam tersi çıkışını değerlendiren gazeteci Ruşen Çakır, “İktidar kanadında tam bir keşmekeş yaşanıyor. Ömer Çelik’in sözlerine göre kendilerini konumlandıranlar, ilk andan itibaren “askeri vesayetçiler”e karşı kılıçlarını çekmiş olanlar tarafından yerden yere vuruluyor” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de genç teğmenlerden rahatsız olduğunu hatırlatan Çakır, MHP’nin iktidar koalisyonunun güzergahını belirlemede tartışmasız bir hale dönüştüğünü ve genç teğmenlerin çıkışının da Erdoğan’ı dindar ve kindar nesil yetiştirme hayalinin iflas ettiğini gösterdiğini ifade etti.

‘SON KRİZ BİZE ÇOK ŞEY GÖSTERDİ…’

Ruşen Çakır’ın Medyascope TV’de yer alan yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Ama bütün bu dalaşmalardan ülke hayrına bir şey çıkmasını beklemek beyhude olur. Zira batan geminin farelerinin kalan son peynirlerden aslan payını kapma mücadelesinin heyecan verici hiçbir yanı yok. Bununla birlikte bu son kriz bize birçok şeyi gösterdi:

Öncelikle siyasi iktidarın bugün herhangi bir Türkiye ve dünya vizyonuna sahip olduğu söylenemez. İktidar yanlılarının, bu tür krizler patlak verdiğinde bunu hızlı ve kolay bir şekilde yorumlayıp tavır almaları mümkün olmuyor.

İktidar içinde çok sayıda birbiriyle çekişen kişi, kanat ve kurum var ve bunlar böyle kriz anlarında iktidarın bekasından ziyade kendilerinin iktidar içindeki konumlarını güçlendirmeyi önceliyorlar.

İktidar koalisyonunun güzergâhını belirlemede MHP ve Bahçeli’nin rolü gittikçe tartışılmaz bir hal alıyor.

Erdoğan’ın son çıkışını İmam Hatipler Kurultayı’nda yapmış olmasının sembolik anlamı büyük. Onca yıl onca uğraşa rağmen TSK’nın bel kemiğini oluşturan Kara Kuvvetleri’nin yeni mezunlarının ezici bir çoğunluğunun bu çıkışı “dindar ve kindar nesil” hayallerinin çoktan iflas ettiğinin açık bir kanıtı…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com