Erdoğan’la görüşen Gelecek Partili Temurci: Cumhurbaşkanımıza destek vermek gerek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğü ortaya çıkan Gelecek Partili Selim Temurci: "Aramızda abi-kardeş hukuku var. 14 Mayıs seçiminden sonra ruh ve kan değişiminden söz eden, AK Parti’nin özüne döneceği mesajı veren cumhurbaşkanımıza destek vermek gerek."

KRONOS 12 Temmuz 2024 GÜNDEM

HDP'ye yönelik operasyonda 82 siyasetçinin gözaltına tepki gösteren Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, "Oyunu, görüp birlikte bozmalıyız" dedi

CHP listesinden meclise giren Gelecek Partili Selim Temurci’nin bayramdan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Selim Temurci’nin eski partisi AKP’ye katılacağı iddiaları gündeme geldi.

Serbestiyet’e konuşan Selim Temurci, “Cumhurbaşkanımızla, genel başkanımız Davutoğlu ve vekillerimizin bilgisi dahilinde konuştum. Aramızda abi-kardeş hukuku var. 14 Mayıs seçiminden sonra ruh ve kan değişiminden söz eden, AK Parti’nin özüne döneceği mesajı veren cumhurbaşkanımıza destek vermek gerek. Bu, Türkiye’nin özlediği şey. Gelecek’ten ayrılmam konusunda hem AK Parti’nin hem de Gelecek Partisi’nin hukukunu korumak adına şimdi konuşmam doğru olmaz. Süreç ilerliyor” dedi.

Erdoğan’la siyasetin bugünü ve geleceği hakkında konuştuklarını belirten Temurci, “Siyasetin bugünkü durumunu, geleceğini konuştuk. Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmenin hukukunu korumam gerekir. Aynı zamanda birlikte siyaset yaptığımız Ahmet Davutoğlu’nun da hukukunu korumam gerekir. Dolayısıyla şimdi AK Parti’ye geçmekle ilgili bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÖZE DÖNÜŞ MESAJI VERDİ’

Temurci şunları söyledi:

“Memleketin birlik ve beraberliğini konuştuk. Merkez sağın birlikte hareket etmesini konuştuk. Ben Altılı Masa sürecinde Gelecek Partisi’nin siyasi duruşunun belli olduğunu, merkez sağın birlikte hareket etmesini, Altılı Masa’daki parti genel başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olmaması gerektiğini söylemiştim. Şimdi siyasette bir ara dönem yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızın özellikle 14 Mayıs seçiminden sonra yaptığı konuşma çok önemliydi. Ruh ve kan değişiminden söz etti. Öze dönüş mesajı verdi. Hepimizin, Türkiye’nin özlediği şeydi bu. Buna destek vermek gerekir. Cumhur İttifakı’yla mücadeleden sonra şapkamızı önümüze koyup, düşünmeliyiz. Daha makro politikalara yönelmeliyiz. Bölünerek değil, birleşerek siyaset yapmalıyız.

Benim düşüncelerimi, görüşlerimi partideki herkes biliyor. Herkesin bilgisi dahilinde görüşmeler yapıyoruz. Erdoğan’la bir abi-kardeş hukukumuz var. Genel başkanımız Davutoğlu’yla da birlikte AK Parti’den ayrılıp parti kurduk. Parti içindeki değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Kimseden gizlimiz saklımız yok. Kendi içimizde görüşüyoruz. Dediğim gibi; görüşmelerimiz sürüyor. İlerleyen bir süreç var. Şimdi benim ayrılık üzerine konuşmamı beklemeyin lütfen.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com