Selvi tarih verdi: Erdoğan yeniden en güçlü aday olabilir

"Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir. CHP gerilemeye devam eder, ekonominin düzelmesiyle ve bölgesel savaş tehdidi nedeniyle Erdoğan yeniden en güçlü aday konumuna yükselebilir. Bu durumda çoklu adaylarla seçime gidebiliriz."

KRONOS 04 Ekim 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, erken seçim olacağını söyledi ve “2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir. CHP, cumhurbaşkanı adaylığı ve iç çatışmaları nedeniyle oy kaybetmeye başladı. CHP gerilemeye devam eder, ekonominin düzelmesiyle ve bölgesel savaş tehdidi nedeniyle Erdoğan yeniden en güçlü aday konumuna yükselebilir” dedi.

Yabancı diplomatların gazetecilerle olan sohbetinde en çok yönelttikleri sorunun Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak gelip gelmeyeceği ve cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönünde olduğunu belirten Selvi, “Ardından Erdoğan bu seçimde aday olur mu sorusu geliyor. Dikkat ediyorum yabancılar Ekrem İmamoğlu’nun üzerinde durdukları kadar Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığının üzerinde durmuyorlar. Yabancılar için varsa da yoksa da Ekrem İmamoğlu. Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak geleceği kabullenilmiş durumda. Yine de ‘Bir ihtimal var mı?’ diye soruyorlar. Özgür Özel gibi, cezanın istinafta onanacağını düşünüyorlar. Ama Yargıtay’da bozulabilir havasındalar. Onlar için iki belirsizlik var. Biri Ekrem İmamoğlu’nun aday olup olmayacağı, diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu seçimde aday olup olmayacağı konusu” ifadelerini kullandı.

‘BEKLENTİM ERKEN SEÇİM OLACAĞI YÖNÜNDE’

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli belirsizlikler olduğunu ve Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak gelirse denklemin alt üst olacağını savunan Selvi, şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu yarıştan koparsa Mansur Yavaş muhalefetin favori adayı olarak öne çıkıyor ama CHP içinde Yavaş’a karşı bir direnç var. CHP’nin Mansur Yavaş’ı aday gösterme ihtimali zayıflıyor. Ekrem İmamoğlu aday olamazsa Özgür Özel ismi öne çıkıyor. Bu durumda Mansur Yavaş, merkez sağ ve milliyetçi kesimin adayı olarak çıkabilir. Ama CHP seçmeninin desteğinden yoksun olarak. Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar köprülerin altından çok sular akacak. Seçimde noktalardan biri de ekonomi ve bölgemizi tehdit eden savaş ihtimali olacak. 2028 yılına kadar dengeler önemli ölçüde değişecek.

Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir. CHP, cumhurbaşkanı adaylığı ve iç çatışmaları nedeniyle oy kaybetmeye başladı. CHP gerilemeye devam eder, ekonominin düzelmesiyle ve bölgesel savaş tehdidi nedeniyle Erdoğan yeniden en güçlü aday konumuna yükselebilir. Bu durumda çoklu adaylarla seçime gidebiliriz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com