Europol: Lideri İstanbul’da yakalanan uyuşturucu karteli çökertildi

Europol, Hırvat suç örgütü liderlerinin Dubai ve İstanbul’dan yönettiği uyuşturucu kartelinin tamamen çökertildiğini açıkladı.

KRONOS 14 Haziran 2024 GÜNDEM

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), Hırvat suç örgütü liderlerinin Dubai ve İstanbul’dan yönettiği uyuşturucu kartelinin tamamen çökertildiğini açıkladı.

Operasyon İspanya güvenlik güçlerinin geçen yıl Kanarya Adaları yakınında 700 kilo kokain bulunan bir gemiyi durdurmasıyla gündeme geldi.

Soruşturmayı derinleştiren narkotik birimleri, yakalanan uyuşturucunun Kolombiya, Brezilya ve Ekvador’dan Avrupa’ya yüksek miktarlarda kokain kaçıran bir suç örgütüne ait olduğunu belirledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre narkotik birimleri, uyuşturucu çetesinin iki liderinin geçici olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kenti ile Türkiye’de yaşadığını ve suç örgütünü buralardan yönettiklerini ifade etti.

BEŞİKTAŞ’TA YAKALANMIŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ve 19 Kasım 2023’te yaptığı açıklamalarda örgüt lideri Nenad Petrak’ın Üsküdar’da, Petrak’ın ortağı Christijan Palic’in Beşiktaş’ta yakalandığını duyurdu.

Türk makamlarının verdiği bilgiler doğrultusunda operasyon Brezilya’ya uzandı. Uluslararası operasyonlar çerçevesinde Türkiye, Brezilya, Hırvatistan, Almanya, Sırbistan ve İspanya’da toplam 40 çete üyesi tutuklandı.

Belçika, Hollanda ve İspanya’da yaklaşık 8 ton kokain ele geçirildi. Brezilya’da 12,5 milyon euro ve 3 milyon ABD dolarına el kondu. Sırbistan’da çete üyelerine ait olduğu belirlenen 50 milyon üzerinde mal varlığı donduruldu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com