Eylem Tok’un oğlu ikinci kez hakim karşısına çıkıyor

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve 106 gün sonra yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, yeniden hakim karşısına çıkacak.

KRONOS 20 Haziran 2024 GÜNDEM

İstanbul’da 1 Mart’ta meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan ve 106 gün sonra yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, bugün Boston’da ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Duruşma Türkiye saati ile 22.30’da başlayacak.

NTV’nin haberine göre; Timur Cihantimur, Boston’da bugün Türkiye saatiyle 22.30’da ikinci kez hakim karşısına çıkacak. İlk duruşmada avukatları, müvekkillerinin kaldığı çocuk hapishanesinden şikayet ederek serbest bırakılmasını talep etmişti.

Eylem Tok ise 27 Haziran’da yeniden hakim karşısına çıkacak.

SAHTE PASAPORT HAZIRLIĞI

Reuters’ın aktardığı bilgilere göre, tutuklandıkları sırada Tok ve oğlu Boston’da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu. Tutuklanma sırasında Tok’un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti. Mahkeme belgelerinde, Türk yetkililerin Tok ve oğlunun ABD sonrası Küba’ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığına inandıkları bilgisi yer aldı.

ABD mahkemesinin tutuklama kararında Cihantimur için “Kasıtsız adam öldürme ve yaralama”, annesi Tok’un da “Suçluyu koruma” suçlamalarıyla Türkiye’ye iadesinin istendiği kaydedilmişti.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan’da 1 Mart’ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV’ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok’un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır’a, ardından da ABD’ye gittikleri tespit edilmişti.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

ABD’de restoranda çalışan bir Türk kurye, sipariş götürdüğü evde Eylem Tok’la karşılaşmış ve polise ihbarda bulunmuştu.

Polis eve baskın düzenleyerek 14 Haziran’da anne ve oğlu yakalamıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com