Fehmi Koru: MHP’de ilk kez görüş ayrılığı var, genç askerlerin başları derde girebilir

Gazeteci Fehmi Koru: "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin konuyu ele alması beklenebilir. Daha meslek hayatlarının başında bu genç askerlerin başları derde girebilir. MHP’nin parti olarak en önemli özelliği iç disiplini ve kadrosunun lidere bağlılığı, ama bu olayla ilk defa MHP içerisinde ciddi bir görüş ayrılığı yaşanıyor."

KRONOS 05 Eylül 2024 GÜNDEM

Gazeteci Fehmi Koru, tartışmaların devam ettiği Kara Harp Okulu’ndaki korsan yemin törenine ilişkin, “O düzeyde eğitim almış gençlerin, alternatif yemin töreninin ve attıkları sloganların ne yönlere çekileceğini düşünmemiş olmaları mümkün değil” dedi ve “Bakanlığın ‘Tahkikat açılmadı’ açıklamasına rağmen, başka hiçbir sebeple olmasa bile, ‘disiplinsizlik’ olarak algılanacağı için, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin konuyu ele alması beklenebilir. Daha meslek hayatlarının başında bu genç askerlerin başları derde girebilir” yorumunda bulundu.

Genç askerlerin bunu neden yaptığını sorgulayan Fehmi Koru, “Soruya dolaylı yönden gelen açıklamaya göre, niyetleri, sivil denetim altına alınmaları sonrasında, askeri okullara giren öğrencilerin siyasi görüşlerine yapıştırılan etiketin yanlışlığını duyurmak… AK Partili subay yetiştiriliyor etiketi… Cemaat ve tarikat mensupları oldukları etiketi… Atatürk’e saygısız subay yetiştirildiği etiketi… Genç subaylar bu etiketlerin yanlışlığını bu olayla duyurmak istemişler… Dolaylı yolda gelen açıklama bu. Etiketleri yapıştıranları yatıştırmak ve korkularının gerçek olmadığını duyurmak mı amaçlandı bu olayla, yoksa aksine çabalarının boşa çıktığını iktidara göstermek miydi niyet?” ifadelerini kullandı.

‘MHP İÇERİSİNDE İLK DEFA CİDDİ GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR’

MHP’nin ilk kez görüş ayrılığı taşıdığına dikkat çeken Koru, Karar’da yer alan yazısına şöyle devam etti:

“Dışa vurmasalar da, iktidarın iki tarafı -AK Parti ve MHP-, tören sonrası görüntüsünün bir tür meydan okuma anlamı taşıdığında hemfikir gibiler… Oysa, AK Parti, kendisine yönelik “Orduyu cemaatlerin eline bırakıyor” eleştirisinin yanlışlığını göstermesi bakımından rahatlamış olmalıydı. Ortağını rahatlatacak her şey MHP’nin tercihi değil midir?

İşte size, olayın beni en çok şaşırtan siyasi yönü: CHP’nin asker sevdası her an depreşebiliyor ve bu da yeni seçmenler arayışına darbe vurabilir; ama Özgür Özer ve arkadaşları ya bunun farkında değiller ya da umursamıyorlar…

MHP’nin parti olarak en önemli özelliği iç disiplini ve kadrosunun lidere bağlılığı, ama bu olayla ilk defa MHP içerisinde ciddi bir görüş ayrılığı yaşanıyor. AK Parti ise, bu olay vesilesiyle ‘darbe’ sözcüğünün yeniden tedavüle sokulmak istenmesinden rahatsız ve tartışmanın bir an önce sona ermesinden yana. Olayı yalnızca tek boyutuyla -‘darbe’- açısından değerlendiren destekçi kalemleri ve yorumcuları yalnız bırakma pahasına hem de…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com