Fehmi Koru: Milletvekili sayısı iki arttı diye seviniyor AK Partililer; ANAP’lılar da böyleydi

Gazeteci Fehmi Koru: "Milletvekili sayısı iki arttı diye seviniyor AK Partililer… AK Parti yönetiminin neyi kutladığını anlamakta zorlandım. Geçmişte ANAPlılar, Doğru Yolcular, DSPliler de iktidarlarının belli bir noktasında benzer hislere sahiptiler."

KRONOS 15 Ağustos 2024 GÜNDEM

Gazeteci Fehmi Koru, Türkiye’de tarihin en büyük ekonomik ve demokrasi krizi yaşanırken, oyları günden güne eriyen AKP’nin 23. kuruluş yıldönümünde yapılan kutlamaları anlamakta zorlandığını yazdı. “AK Parti yönetiminin neyi kutladığını anlamakta zorlandım” diyen Koru, geçmişte ANAP’ın iktidarı kaybetmeye giden süreçte de böyle görüntüler yaşandığını anımsattı.

Koru, “Milletvekili sayısı iki arttı diye seviniyor AK Partililer… Azalan yerel yönetimdeki varlıklarına, bazı kasabalar ve beldelerin belediye başkanları katıldığı için kendilerini mutlu hissediyor olabilirler… Geçmişte ANAPlılar, Doğru Yolcular, DSPliler de iktidarlarının belli bir noktasında benzer hislere sahiptiler” dedi.

Fehmi Koru’nun Karar‘da yer alan yazısı şöyle:

“Ülke, uzmanlara göre, yakın-uzak tarihinin en ciddi ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Ekonomik göstergeler, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılı öncesini hatırlatıyor.

Türkiye iyi yönetiliyor mu?

Şahsen ekonomik açıdan bugün dünden daha iyi durumda mısınız?

Ekonomiyi kim düzlüğe çıkarabilir?

Yukarıdaki sorulara son zamanlarda AK Parti’nin övünebileceği türden cevap veren pek çıkmıyor. Genellikle insanlar, ülkenin iyi yönetilmediği, ekonomik durumlarının düne göre daha kötü olduğu ve ekonomiyi düzlüğe AK Parti’nin çıkartamayacağı yolunda cevaplar veriyorlar.

AK Parti’nin kuruluş yıldönümünde…

Dün kendisine uzatılan mikrofona, sıradan bir genç, daha soruyu bile dinlemeden, cevap vermek istemediğini söyledi. “Konuşanı hapse atıyorlar” deyip yürüdü.

TBMM yarın bir günlüğüne olağanüstü toplanacak.

Geçen yılın mayıs ayında yapılan genel seçimde Hatay halkının oylarıyla milletvekili seçilen Can Atalay’la ilgili bu toplantı…

Can Atalay milletvekili seçildiği halde cezaevinden çıkartılmadığı için Meclis görevine başlayamadı. Anayasa Mahkemesi’nin üst üste verdiği kararlara rağmen…

AK Parti kuruluş yıldönümünü böyle bir gündem arasında kutluyor.

‘KIRGIN VE KÜSKÜN HALLERİYLE KUTLAMAYI İZLİYORLARDIR’

Eminim, kuruluşuna ve iktidardaki ilk döneminde kaydettiği başarılarına olumlu yaklaşmış, kimi o dönemde içerisinde yer almış, kimi dışarıda olduğu halde başarısı için çaba göstermiş, kimi oylarıyla destek vermiş niceleri, kırgın ve küskün halleriyle kutlamayı izliyordur.

CHP’nin artışa geçen oylarıyla, %30 civarına ulaşan protesto oyları o insanlara ait.

Aynı insanlar, vaktiyle dış dünyaya açıldıklarında, ülkelerinin AK Parti sayesinde kazandığı itibarı pasaport kuyruklarında bile görüyorlardı. Pek çok ülkede, Amerikalılar, pasaportlarını memur önüne gelene kadar saklarken, Türkiye’den gidenler pasaport-show yapıyorlardı.

Şimdi ise, vize başvuruları için aylar sonrasına gün veriliyor… Görüşme günü geldiğinde hayal kırıklığı yaşanıyor… Vizesi onaylansa bile pasaportunun eline geçmesi aylar sürüyor…Gittiği ülkede girişte kötü muameleye maruz kalıyor…

Gençlerimize Batılı ülkeler talip; devletin milyonlar harcayarak yetiştirdiği değerler, ilk fırsatta kapağı yabancı ülkelere atıyor, o ülkeler için çalışıyor…

Arkalarından “Giderlerse gitsinler” denildiği için rahatsızlık duygusu duymaları da gerekmiyor…
Oysa, AK Parti’nin ilk döneminde, pek çok genç değer, aynı ülkelerdeki bol maaşlı işlerini terk edip Türkiye’nin parlak geleceğinde yer alabilmek için hizmete koşmuşlardı.

Çoğu geldikleri ülkelere döndü.

‘GEÇMİŞTE ANAP’LILAR, DSP’LİLER DE BÖYLEYDİ’

AK Parti ise kuruluşunun 23. yıldönümünü kutluyor…

Birkaç ay sonra, 3 Kasım 2024 tarihinde iktidarının 22. yıldönümünü de kutlayacaktır.

Milletvekili sayısı iki arttı diye seviniyor AK Partililer…

Azalan yerel yönetimdeki varlıklarına, bazı kasabalar ve beldelerin belediye başkanları katıldığı için kendilerini mutlu hissediyor olabilirler…

Geçmişte ANAPlılar, Doğru Yolcular, DSPliler de iktidarlarının belli bir noktasında benzer hislere sahiptiler…

Bana düşen, vaktiyle onlar sevinirken yaptığım gibi, AK Parti’yi de bu yıldönümünde kutlamak… Kutlu olsun.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com