Fehmi Koru: O durumda şans dördüncü kez Erdoğan’a gülebilir

Gazeteci Fehmi Koru: "CHP’nin yeni genel başkanı, herhalde özgüveni tavana vurduğu için olacak, adayları karşısına aday olarak Tayyip Erdoğan’ın çıkmasını beklediklerini söyleyip duruyor; öyle bir durumda şansın Erdoğan’a dördüncü kez gülmesi bile mümkün."

KRONOS 08 Eylül 2024 GÜNDEM

Gazeteci Fehmi Koru, CHP’nin hafta sonu yapılan tüzük kurultayında genel başkan Özgür Özel’in seçime millet ittifakı yaparak tek başına gidecekleri yönünde yaptığı açıklamayı eleştirdi ve “CHP’nin tek başına iktidar olabileceği bir başarıya ulaşması zor. Tek başına kalan CHP, CHP’li birini cumhurbaşkanı seçtirmekte de zorlanacaktır. Hatta zorlanma da değil, rakip adaya cumhurbaşkanlığını hediye etmiş olacaktır” dedi.

Koru, “CHP’nin yeni genel başkanı, herhalde özgüveni tavana vurduğu için olacak, adayları karşısına aday olarak Tayyip Erdoğan’ın çıkmasını beklediklerini söyleyip duruyor; öyle bir durumda şansın Erdoğan’a dördüncü kez gülmesi bile mümkün” ifadelerini kullandı.

Karar gazetesindeki yazısında Fehmi Koru şunları söyledi:

“Özgür Özel, tüzük kurultayında, seçime ‘milletle ittifak’ yaparak -yani yalnız başına- gideceklerini söyledi.

CHP nasıl olacak da, genel seçimde oyunu Meclis çoğunluğunu sağlayacak bir orana yükseltebilecek?

Kendimi tekrarlamış olacağım ama ne yapayım bu gerekli: Tek başına girdiği bir seçimden oylarını yükselterek çıksa bile, CHP’nin tek başına iktidar olabileceği bir başarıya ulaşması zor.

Zor da değil, imkansız.

Tek başına kalan CHP, CHP’li birini cumhurbaşkanı seçtirmekte de zorlanacaktır.

Hatta zorlanma da değil, rakip adaya cumhurbaşkanlığını hediye etmiş olacaktır.

CHP’nin yeni genel başkanı, herhalde özgüveni tavana vurduğu için olacak, adayları karşısına aday olarak Tayyip Erdoğan’ın çıkmasını beklediklerini söyleyip duruyor; öyle bir durumda şansın Erdoğan’a dördüncü kez gülmesi bile mümkün.

CHP YÖNETİMİ, NEYE GÜVENİYOR?

Gerçekten neye güveniyor olabilir CHP’nin yeni yönetimi?

‘Değişim’ sözcüğüne veya “Değiştik” iddiasına olabilir mi?

Son 31 Mart seçiminde o iddia kısmen işe yaradı. Ancak seçimden sonraki günlerde yaşananlar ‘değişim’ iddiasını desteklemiyor. Kurultayda seslendirilen “Yüz yıl önce ne idiyse bugün de aynı CHP” iddiası değişilmediğinin sözlü ilanı zaten.

Karşı karşıya kalınan birden fazla toplumsal ve siyasi olayda -son örneği yeni mezun subayların alternatif yemini konusu- CHP hep bildik tepkiler verdi.

AK Parti’ye ve AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı halkta yaygınlaşan olumsuzluğun seçmeni CHP’ye yönlendireceğini düşünüyorlarsa, bu, yanıltıcı bir düşünce.

Araştırmalarda CHP oylarında nispi artış, AK Parti oylarında nispi düşüş görülse de, en kalabalık grubun ‘kararsızlar’ olmaya devam etmesi, CHP kadrolarını düşündürmeli.

Halkta bir arayış var, tamam, ancak arayışın vardıracağı adres henüz CHP olmaktan uzak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com