Felçli ağır hasta mahpusa ‘halay çektin’ cezası

Sol tarafı felçli olan 72 yaşındaki mahpus Mehmet Emin Çam’a halay çektiği iddiasıyla hücre cezası verildi. 

KRONOS 08 Eylül 2024 GÜNDEM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Batman T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 15 mahpusa ıslık ve alkışlar eşliğinde halay çektikleri gerekçesiyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 15 günlük hücre cezası verildi. Hücre cezası verilen mahpuslardan birisinin de İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ağır hasta listesinde yer alan ve felçli olan 72 yaşındaki Mehmet Emin Çam olduğu öğrenildi.

Oğlu Şimel Çam, babasının hastalıklarla boğuştuğunu ve sol tarafından felç geçirdiği için yürümekte zorlandığını söyleyerek verilen cezaya tepki gösterdi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Şimel Çam şunları söyledi:

“Her geçen gün yeni hastalıklar meydana geliyor. Tüm bu hastalıklara rağmen kendisine halay çektiği için ceza verildi. Bu nasıl bir adalet? Babamla birlikte 15 tutsağa halay cezası kesilmiş. Hasta olmasına rağmen bu ceza verilmiş. Babam’a ‘sen Halay mı çektin?’ diye sordum. O da felçli tarafını göstererek, ‘Bu halimle mi çekeceğim’ dedi. Verilen hücre cezası kararının ellerine ulaştığını ancak henüz hücreye atılmadıklarını söyledi. Böyle birinin cezaevinde kalması ölümcül bir durumken üstüne hücre cezası veriliyor.”

Çam, “Engin ve Dilan Polat çifti serbest bırakıldı. Adaletin herkes için eşit olması gerekiyor. Ölüm döşeğinde olan tutukluların tabutları cezaevinden çıkarken Polat çifti ise son model araçlar ile cezaevinden çıkıyor. Bu durum aslında adaletin özetidir” dedi.

‘AYAĞA KAKAMAYACAK DURUMDA’

Mehmet Emin Çam’ın eşi Naime Çam da, “Biz tahliye olmasını, hastanede tedavi olmasını talep ederken, hukuksuz bir şekilde hücre cezası verildiğini öğrendik. Birde halay çekmekten verilmiş. Eşimi ziyarete gittiğimizde ayağa kalkamayacak durumda olduğunu gördük. Sadece eşim değil tüm hasta tutuklular tahliye edilsin. Cezaevlerinden tabutlar çıkmasın” diye konuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com